Giampiero Garofalo is nieuw Italiaans kampioen 2023

Giampiero Garofalo is nieuw Italiaans kampioen 2023

Met een fantastische prestatie is Giampiero Garofalo, rijdend op Max Van Lentz Schrans (v. Untouched), de nummer één in het Italiaanse kampioenschap Springen 2023. Vandaag, zaterdag 22 april, zagen we de eerste geselecteerde ruiter op het groene parcours van Circolo Ippico Le Siepi in Cervia het belangrijkste nationale evenement in de springsport winnen. Zilveren medaille voor Michol Del Signore, bronzen medaille voor Francesco Turturiello.

Al op de vijfde plaats na de eerste wedstrijddag veroverde Garofalo de top van het klassement na twee bijna perfecte rondes. De eerste omloop ging over 1.50m hoge hindernissen maar op de tweede dag werden de hindernissen opgetrokken tot 1.60m hoogte, een primeur voor Garofalo en de elfjarige hengst Max van Lentz Schrans, een zoon van Untouched. Een succesvol debuut want het paar was over de ganse lijn op geen enkele fout te betrappen. Het duo zette een sterke prestatie neer en mocht de trofee in ontvangst nemen. 

"Deze medaille is een prachtige voldoening. Ik ben blij dat ik zo'n prestigieus evenement heb kunnen winnen, precies ter gelegenheid van mijn eerste deelname aan het Absolute Championship," zei Giampiero Garofalo. 

De zilveren medaille ging naar Michol Del Signore met de gevlekte Irish Coffee en de derde plaats voor Francesco Turturiello en Made In't Ruytershof (v. Norton d'Eole), een merrie uit de stallen van Stal 't Ruytershof. Hij stond vorig jaar ook al in de top drie van dit kampioenschap.

"Het paard sprong heel goed, en er staat ons een veeleisend seizoen te wachten, ook met het oog op het CSIO in Rome, waar ik dankzij dit resultaat opnieuw de kans krijg om te springen." De Italiaanse ruiter mag zich met zijn hengst alvast voorbereiden op het CSIO Rome want de prijs die aan deze overwinning vast hing was een startplaats voor de Grand Prix op het Italiaanse evenement!

Volledige uitslag




Bron: FISE
Foto©: FISE - Fotoshop