Geen Olympische Spelen voor Pénélope Leprévost. "Met paarden is je leven vol verrassingen!"

Geen Olympische Spelen voor Pénélope Leprévost. "Met paarden is je leven vol verrassingen!"

De Franse amazone heeft in een reactie aan Ouest-France bekend gemaakt dat ze de Olympische Spelen, in eigen land, zal moeten missen als deelnemer. De oorzaak? Haar toppaard, Bingo del Tondou ligt er door een kogeloperatie een tijdje uit. Voor Leprévost zou dit haar vierde opeenvolgende deelname zijn aan de Spelen. "Bingo raakte van de ene op de andere dag geblesseerd..."

"Helaas kan een paard ons niet vertellen wat het voelt. Misschien was het ongemak al enkele weken bezig. We hebben twee weken terug beslist om alsnog Bingo te laten opereren. Dat toont nogmaals dat je met paarden steeds voor verrassingen kan komen te staan," vertelt de amazone.

"Bij het paardrijden is het niet voldoende dat de ruiter in goede conditie is, maar dat het paard ook in goede conditie is. We moeten in symbiose zijn. Dit is wat deze sport zo buitengewoon en zo pijnlijk maakt. De paardenfactor voegt een beetje meer emotioneel effect toe. Het is des te ontroerender en teleurstellender omdat het in het jaar van de Spelen valt. Maar paarden leren ons dingen in perspectief te plaatsen. Bingo 's wonde geneest goed en nu bevinden we ons niet langer in een noodsituatie. We gaan in zijn tempo verder zodat hij onder de beste omstandigheden terugkeert naar het hoogste niveau."

Hoewel Parijs nu niet meer op de agenda staat wil Leprévost wel nog minimaal een vierde Olympiade deelnemen!

bron: Ouest-France