Geen Explosion W op het WK in Herning

Geen Explosion W op het WK in Herning

Tegenslag voor Ben Maher. Hij zal zonder Explosion W naar het WK in Herning moeten trekken. De olympisch kampioen is niet fit genoeg voor de grote wedstrijd, dat meldt Maher zelf.

Olympisch kampioen Explosion W (V. Chacco Blue) zal niet aan de start komen van het WK in Herning. Dat besliste Ben Maher in overleg met eigenaars Charlotte Rossetter en Pamela Wright. 

Ben Maher legt uit: "We zijn ongelooflijk teleurgesteld om deze beslissing te moeten nemen, maar Explosion W is momenteel niet op het topniveau om aan het kampioenschap deel te kunnen nemen. Hij is in orde maar een kampioenschap als deze dat over meerdere dagen gereden wordt vergt veel uithoudingsvermogen. Hij is een te goed en speciaal paard om risico's mee te nemen. Dus met zijn welzijn als prioriteit leek dit het beste om te doen."

Maher valt nu terug op zijn reservepaard, Faltic HB (V. Baltic VDL), om deel te kunnen nemen aan het Wereldkampioenschap. "Faltic heeft al fantastisch gesprongen dit seizoen. Ik kijk er enorm naar uit om deel uit te maken van het veelbelovend Britse team", besluit Maher.