Edward Levy met voorsprong de beste in Championnat Pro Elite

Edward Levy met voorsprong de beste in Championnat Pro Elite

Typerend voor het begin van het outdoorseizoen zijn de landskampioenschappen. Voor Frankrijk werd die deze week verreden in Fontainebleau. Bij de Elite was het Edward Levy die zich tot ongenaakbare winnaars mocht kronen en liet daarbij heel wat favorieten achter hem. 

Vrijdag werd het kampioenschap afgetrapt met een parcours over 1.50m hoogte. Met net geen seconde voorsprong was het Juliette Faligot die haar op één zette met Arqana de Riverland (v. Cornet Obolensky). Enkel de top drie kon zonder strafpunten finishen. Levy liet zich op deze eerste dag nog niet hard opvallen. Broadway de Mormoulin (v. Kannan) tikte een balk uit de lepels, wat hen voorlopig in tiende positie liet. Levy heeft de twaalfjarige hengst nog maar van begin dit jaar onder het zadel maar legde al een succesvol parcours af samen.

Levy onklopbaar in finale

Twee dagen later mochten de Franse ruiters het dan opnieuw tegen elkaar opnemen over twee rondes met hindernissen op 1.55m hoogte. In deze finale slaagde Levy er als enige in om zonder strafpunten te finishen en was zo de onverbeterlijke winnaar met Broadway de Mormoulin. Charlotte Spaas Levallois finishte met slechts één tijdsfout voor Dream de Beaufour (v. Diamant de Semilly) op de tweede plaats. Daarna volgden alle combinaties met vier strafpunten op een gedeelde derde plaats. Daar zagen we onder andere topruiters als Megane Moissonnier, Kevin Staut, Julien Epaillard... Ook Juliette Faligot deelde de bronzen plaats. 

Edward Levy wint Frans kampioenschap

Met slechts 1,68 strafpunten die hij meedroeg uit de eerste ronde won Edward Levy het kampioenschap. De leider van dag één, Juliette Faligot, was goed voor het zilver nadat ze in de finale een springfout aangerekend kreeg in de tweede ronde en zo op een totaal van 4 strafpunten eindigde. Maelle Martin werd derde met een opgetelde score van 4,46. 

Volledige uitslag



Foto©: PVS - J. Morel