De selectie voor het Wereldkampioenschap Tweespannen is bekend

De selectie voor het Wereldkampioenschap Tweespannen is bekend

Bondscoach Ad Aarts heeft bekendgemaakt welke menners hij meeneemt naar het FEI Wereldkampioenschap Tweespannen. Het WK wordt van 26 september tot en met 1 oktober gehouden in het Franse Le Pin au Haras.

Ad Aarts neemt zeven tweespannen mee naar het WK, de groep bestaat uit een mooie mix van ervaren rijders en WK-debutanten. Het Nederlandse team wordt gevormd door Ewoud Boom, Stan van Eijk en Erik Evers. “We hebben een sterk team, waarbij iedere rijder in minimaal twee wedstrijdonderdelen goed presteert. Hierdoor hebben we een goede balans in het team, dat is belangrijk want per onderdeel tellen de beste twee resultaten”, aldus de bondscoach.  

“Ik denk dat we richting een medaille kunnen gaan, maar uiteraard is de vorm van de dag en het wedstrijdverloop medebepalend.” 

Jeugd krijgt kans 
“We hebben een leuke groep menners en het is mooi dat de jonge menners nu ook kunnen doorstromen naar de kampioenschappen”, vertelt Aarts, die hiermee doelt op de 22-jarige Anna de Ronde en de 17-jarige Eline Mentink die als individuele rijders op het hoogste niveau debuteren. “Het is een goede ontwikkeling dat we van onderaf die aanvulling blijven houden.” Ook voor de individuele rijders Rens Egberink en Sandor van Vliet wordt dit hun eerste grote kampioenschap.  

De selectie 

Team 
Ewoud Boom (Nijkerk) 
Stan van Eijk (Schinveld) 
Erik Evers (Oudenbosch)           

Individuele rijders 
Rens Egberink (Bad Bentheim (Dui.)) 
Eline Mentink (Deurningen) 
Sandor van Vliet (Maasdijk) 
Anna de Ronde (Zwartewaal) 


Programma WK Tweespannen (onder voorbehoud) 

Woensdag 27 september - Veterinaire keuring 
Donderdag 28 september - Dressuur deel 1 
Vrijdag 29 september - Dressuur deel 2 
Zaterdag 30 september - Marathon 
Zondag 1 oktober - Vaardigheid en prijsuitreiking 



Bron: KNHS