Top vijf voor Kersten in CSI5* Troosting, Bruynseels wint

Top vijf voor Kersten in CSI5* Troosting, Bruynseels wint

De laatste dag van Jumping Mechelen begon al meteen met een CSI5*. De troosting over 1.45m had een kleine veertig combinaties aan de start. Lars Kersten sprong dubbel foutloos op Big Beauty Z (v. JR KZ), Niels Bruynseels mocht de ereronde leiden in het zadel van Diornella-D (v. Diamant de Semilly).

De barrage leek geen makkelijke opgave want menig ruiter ging in de fout. Een eliteclubje van zes combinaties kon een nulronde afleveren. Niels Bruynseels kon dat in de kortste tijd en zette de winnende tijd op 35,47, wat uiteindelijk twee seconden voordeel leverde. Een internationaal podium volgde met zilver voor de Deense Emil Hallundbaek op Casirus (v. Casiro 3). Het brons kwam onder de Zweedse vlag terecht en was voor Erica Swartz met Jovita (v. Carabas v Wateringhoeve). 

Lars Kersten kwam net buiten de top drie op vier met Big Beauty Z (v. Big Star JR KZ). De top vijf werd afgesloten door Jos Verlooy en FTS Killossery Konfusion (v. Siec Livello). De laatste foutloze barrage werd gereden door Jack Ryan. De Ier begeleidde Catch-Me van Berkenbroeck (v. Cicero van Paemel) door het parcours. 

Volledige uitslag