Jersey Kuijpers schittert in top vijf van FEI Ponies' Trophy Grand Prix

Jersey Kuijpers schittert in top vijf van FEI Ponies' Trophy Grand Prix

De ponyruiters die deelnamen aan de FEI Ponies' Trophy hadden daarnet hun laatste afspraak staan. De finale werd verreden over twee rondes zonder barrage. Het 1.35m hoge parcours vormde een pittige uitdaging want geen enkele combinatie slaagde erin het hout van beide rondes in de lepels te houden. De trofee kwam in handen van Ben Walsh, Jersey Kuijpers zorgde voor het beste Nederlandse resultaat.

Vijftien gemotiveerde ruiters gaven het beste van zichzelf in de eerste ronde van deze finale, slechts tien van hen kregen een startplaats in de tweede en beslissende ronde. Een van hen was Jersey Kuijpers. In het zadel van Lafaletta (v. Lasino) begon ze haar tweede ronde met zes strafpunten op de teller. De tienjarige pony maakte op de 1.35m hoge hindernissen maar één springfout en eindigde zo met tien strafpunten op een knappe vijfde plaats onder de Nederlandse pony amazone. 

Laure Tijskens kwam als laatste aan zet. Met vier strafpunten in haar rugzak van de eerste ronde begon ze vol goeie moed aan de finale. Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve) zette een krachtige prestatie neer met slechts één springfout. Met een totaal van acht strafpunten waren ze goed voor het brons.De winnende combinatie bestond uit de Ierse Ben Walsh en z'n veertienjarige pony Derryvane Belle. Zij begonnen hun tweede ronde met vijf strafpunten op de teller en slaagden erin daar geen meer aan toe te voegen. Zo vormden ze het strafste duo en mochten ze de beker in ontvangst nemen. Ook Ruby Barrs doorstond het tweede parcours feilloos met Casper waardoor ze met hun zeven eerdere strafpunten goed waren voor het zilver. 

Volledige uitslag