Philipp Weishaupt wint tweede ronde GCL individueel én met Berlin Eagles

Philipp Weishaupt wint tweede ronde GCL individueel én met Berlin Eagles

De tweede ronde van de GCL in Valkenswaard is zonet verreden. Het publiek kon al opwarmen in deze rubriek voorafgaand op de Longines Global Champions Tour Grand Prix, met Philipp Weishaupt die ze op zijn naam schrijft. 

Weishaupt sprong met Coby (v. Contagio) een foutloze ronde tegen de klok in 66.82. Bertram Allen was ook van de partij en zat hen op de hielen in het zadel van Emmylou (v. Lupin Z) maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Olivier Robert eindigde onderaan het podium met Vivaldi des Meneaux (v. Chippendale Z). De Fransman eindigde met de 13-jarige Zangersheide ruin op drie. 

Malin Baryard-Johnsson viel net buiten het podium op vier met H&M Indiana (v. Kashmir van Schuttershof), gevolgd door Yuri Mansur en Vitiki (v. Valentino 240) op vijf. 

Nederlandse combinaties Jur Vrieling met Comme-Laude W (v. Comme Il Faut 5) en Johnny Pals met Charley (v. Calido I) kwamen in deze rubriek op de 19e en 20ste plaats. Lars Kersten volgt ietsje lager op 22 met Emmerton (v. Silvio I). Alle drie de combinaties bleven foutloos maar waren niet snel genoeg om zich te kunnen plaatsen.

Individuele resultaten


GCL TEAM COMPETITION

De ranking van de Global Champions is wat opgeschud. De Berling Eagles, gevormd door Ludger Beerbaum met Mila (v. Monte Bellini) en Philipp Weishaupt met Coby, nemen de leiding. Stockholm Hearts volgen op twee met een team bestaande uit Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana, Lily Attwood en Cor-Leon Vd Vlierbeek Z (v. Calvaro FC) en Lillie Keenan en Queensland E (v. Quickfire de Ferann). Rome Gladiators geven mee de top drie vorm met ruiters Shane Breen en Vistogrand (v. Fantaland), Nina Mallevaey en Crack D'La Rousserie (v. Quaprice Boimargot Quincy) maar ook Cartier SR (v. Canturenter) en tenslotte Shane Breen en Cuick Star Kervec (v. 105ME92). 

Top 4 teams na 12 rondes:Stockholm Hearts: 239Berlin Eagles: 237Shanghai Swans: 201Prague Lions: 190

Teamresultaten