Miami Celtics winnen GCL Super Cup Final in Praag

Miami Celtics winnen GCL Super Cup Final in Praag

Het publiek in Praag werd wederom getrakteerd op een knap staaltje jumping. Na twee spannende rondes voor de Global Champions League is het uiteindelijk de Miami Celtics die als winnaars uit de bus komen. 

Valkenswaard United stond tot op het laatste aan kop van de rangschikking maar dan moesten de Miami Celtics nog op het toneel verschijnen. Met maar vier strafpunten in de eerste ronde hadden ze één duidelijk doel voor ogen. Onder de 12 strafpunten blijven waarop Valkenswaard United gestrand was. Bertram Allen loodste Pacino Amiro (v. Pacino) tot tweemaal toe foutloos doorheen het technisch gebouwde parcours. Michael G Duffy had een eerste foutloze ronde achter de rug toen hij zijn tweede aanvatte maar Clitschko 17 (v. Christian 25) kon die prestatie niet opnieuw evenaren en tikte twee balken uit de lepels. Alle druk lag nu op de schouders van Edouard Schmitz. Gamin van 't Naastveldhof (v. Chacco Chacco) had zijn taak begrepen en bleef in tegenstelling tot de eerste ronde foutloos! Het team kwam dus net als Valkenswaard United op een totaal van 12 strafpunten. Maar hun opgetelde tijd had een totaal van 190,98 en die van Valkenswaard United... 196,69. De Miami Celtics hadden de leidersplaats van Valkenswaard United afgesnoept en ging met de overwinning aan de haal. 

Valkenswaard United kon op John Whitaker rekenen om de eerste ronde op Equine America Unick du Francport (v. Zandor) foutloos te doorstaan en om ook in de tweede ronde geen hout aan te raken. Andre Thieme's Dsp Chakaria (v. Chop 47) had één balk op de grond in de eerste ronde maar tilde de voetjes keurig op in de tweede. Marcus Ehning werd dan weer in beide rondes een springfout aangerekend in het zadel van Priam du Roset (v. Plot Blue). 

Het brons was voor de ruiters onder Shanghai Swans. Ook zij hadden een topcombinatie onder hen verscholen zitten met Christian Ahlmann en Dominator 2000 Z (v. Diamant de Semilly). De hengst bewees nog maar eens wat voor een talent hij huist en kon op geen enkele fout betrapt worden. Leone Jei (v. Baltic VDL) had een springfout in de eerste ronde maar zette die fout recht door de tweede ronde alle balken in de lepels te laten liggen. Grootste pechvogel was Max Kühner. Na zijn eerste, foutloze ronde op Elektric Blue P (v. Eldorado vd Zeshoek) leek het duo op dreef maar de tweede ronde bracht 12 strafpunten voor hen mee. Zo eindigde het team met 16 strafpunten en zal Kühner waarschijnlijk toch wel even gevloekt hebben maar pakken ze toch knap het brons. 

Volledige uitslag


Foto ©: Tomas Holcbecher