Gregory Wathelet naar winst in 2e manche 1.50m Longines Ranking van Parijs

Gregory Wathelet naar winst in 2e manche 1.50m Longines Ranking van Parijs

In de tweede manche van de Global Champions League van Parijs greep Gregory Wathelet vandaag naar het goud. Met de gekeurde dekhengst Iron Man van de Padenborre (Darco) zette hij van in het begin van de proef een niet te kloppen time to beat neer.

Het 1.50m hoge parcours in de schaduw van "la Tour Eiffel" kwamen Gregory Wathelet en Iron Man van de Padenborre al als derde combinatie aan de start. Ze zetten meteen een foutloze ronde neer in een - zo bleek later - onklopbare tijd van 66.62 seconden. Na Wathelet volgde de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli met de Diamant de Semilly dochter, Like A Diamond van het Schaeck op twee. De derde plaats werd ingenomen door de Penelope Leprevost in het zadel van de 11-jarige Texas (Tornesch 1042).

Verder sprong Edouard Schmitz zich met Quno (Quo Vados I) op het einde in het klassement nog net over Christian Ahlmann. Ahlmann was zo op de rug van Mandato van de Neerheide goed de vijfde plaats.

Paris Panthers winnen GCL Team competition in Parijs

Uiteindelijk waren het de Paris Panthers, die met alweer een snelle foutloze rit van Ben Maher op Faltic HB (goed voor een individueel 6e plaats), de overwinning in de wacht sleepten. De tweede plaats ging naar de Miami Celtics, het team van Jessica Springsteen. 

In de algemene tussenstand van de Global Champions League staan de Stockholm Hearts nu ruim op voorsprong met 177 punten. De Berlin Eagles volgen op twee met 156 punten, slechts een puntje meer dan de nummer drie "Madrid in Motion" met 155 punten.

Individuele uitslag

Team uitslag

Algemene tussenstand Global Champions League