Gloednieuwe locatie en terugkeer van favorieten na bevestiging van de LGCT & GCL kalender voor 2022

Gloednieuwe locatie en terugkeer van favorieten na bevestiging van de LGCT & GCL kalender voor 2022

Het is terug. En groter en beter dan ooit. De langverwachte kalender van de Longines Global Champions Tour en GCL 2022 is vandaag bekend gemaakt. 


Na een paar drukke maanden ter voorbereiding van het 17-evenementen tellende 2022-seizoen, is vandaag bevestigd dat de favorieten van de fans, Miami Beach, Mexico City, Cannes en New York, allemaal hun felbegeerde terugkeer op de kalender zullen maken. Dit seizoen van 's werelds meest dynamische springsport wordt het meest competitieve tot nu toe in zijn 16-jarige geschiedenis, met grote projecten en spannende innovaties in het verschiet. 

Stockholm Hearts powered by H&M We Love Horses-ruiter en 2021 LGCT & GCL Season kampioen Peder Fredricson legde uit: "Ik kijk ernaar uit om te zien wat dit jaar brengt en het is geweldig om populaire bestemmingen terug te hebben op de LGCT-kalender. De competitiviteit van teams en individuele ruiters gedurende het seizoen zal ongetwijfeld even intens zijn als altijd."

Met ruiters wereldwijd in afwachting van een sensationele nieuwe kampioenschapsrace die zijn hoogtepunt zal bereiken in Riyadh, Saoedi-Arabië voor de Finale, zullen alle ogen gericht zijn op welke sterren zullen optreden in de ultieme krachtmeting tijdens de GC Praag Playoffs van 17 - 20 november.

Jan Tops, President en oprichter van Longines Global Champions Tour en GCL zei: "We zijn verheugd om onze kalender voor 2022 aan te kondigen met enkele van 's werelds grootste steden en iconische bestemmingen. We zijn toegewijd om onze sport te laten groeien en nieuw publiek aan te trekken voor de springsport en dit jaar kunnen we niet wachten om iedereen onze nieuwe plannen te laten zien om LGCT & GCL in een snel en goed tempo te laten groeien."De beste ruiters en paarden ter wereld zullen deelnemen aan de ultieme wedstrijd voor individuele- en teamglorie als het aftellen begint voor de lancering van de Longines Global Champions Tour en GCL 2022 seizoen met de spectaculaire opening in Doha, Qatar, die aftrapt in minder dan twee weken van 3 - 5 maart.

Vanuit het Midden-Oosten gaat de Tour rechtstreeks naar Amerika, gevolgd door een fantastische vijf maanden in Europa, waarbij dynamische hoofdsteden en prachtige bestemmingen aan de Rivièra worden opgemaakt voor de grote finale in Riyadh.

Ruiters zullen het hele seizoen strijden om hun gouden ticket te bemachtigen voor een felbegeerde plek in de ultieme individuele krachtmeting, de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix tijdens de GC Praag Playoffs. Teameigenaren, managers en ruiters zullen zeer gemotiveerd zijn om maximaal te presteren en zo een sterke positie te verwerven voor de knock-outs van de GCL Super Cup in de O2 Arena in Praag.

De 2022 LGCT en GCL kalender:

Doha: 3 - 5 maart

Miami Beach: 14 - 16 april

Mexico City: 28 april - 1 mei

Madrid: 13 - 15 mei

Ramatuelle/Saint Tropez: 19 - 21 mei

Hamburg: 25 - 29 mei

Cannes: 2 - 4 juni

Stockholm: 17 - 19 juni

Parijs: 24 - 26 juni

Monaco: 30 juni - 1 juli

Berlijn: TBC

Londen: 19 - 21 augustus

Valkenswaard: 26 - 28 augustus

Rome: 1 - 4 september

New York: 23 - 25 september

Riyadh: 20 - 22 oktober (Finale)

Praag: 19 - 22 november (Play-offs)

Titelpartner Longines zal ook tijdens het seizoen 2022 weer nadrukkelijk aanwezig zijn, waarmee de langdurige samenwerking wordt voortgezet. Longines zal elegante uurwerken presenteren ter erkenning van de geweldige prestaties van elke Longines Global Champions Tour Grand Prix en Longines Global Champions Tour Super Grand Prix winnaar.

Door de aanhoudende pandemische omstandigheden zal Shanghai, China niet op de kalender van 2022 staan. Zodra de omstandigheden het toelaten, zal China opnieuw op de kalender worden gezet.Bron: Persbericht Longines Global Champions Tour 
Foto: © Tomas Holcbecher