Zeven paarden krijgen hoge score tijdens kampioenschap voor vijfjarige springpaarden in Duitsland

Zeven paarden krijgen hoge score tijdens kampioenschap voor vijfjarige springpaarden in Duitsland

Tijdens de eerste kwalificatieronde van het Bundeschampionat in Warendorf voor vijfjarige springpaarden kregen uitzonderlijk zeven paarden een 9 of hoger toegekend. De Hannoveraans goedgekeurd Dracon (v. Dominator Z x Balou du Rouet) was de grootste uitblinker met een score van 9,6. 

Paul Schockemöhle wist na zijn succes bij de zesjarigen nu ook weer een aantal paarden bovenaan af te leveren. Chaloubino PS (v. Chacoon Blue x Centadell) werd door Patrick StĂĽhlmeyer naar een 9,4 gereden, wat hen een overwinning opleverde in de tweede afdeling en een 2e plaats in het algemeen. StĂĽhlmeyer reed eveneens de hengst Chaccothage Blue PS (v. Chacco-Blue x Conthargos) naar een gemiddelde van 9 en werd daarmee gedeeld derde in de tweede afdeling. Chili con Cornet (v. Cornet Obolensky) was het derde paard van Schockemöhle dat op een 9 uitkwam. 

De andere paarden die, naast Dracon en de 3 PS-paarden, een 9 of hoger konden scoren waren: Kalifa (v. Million Dollar) met een 9,3, Dialotta (v. Diaconthinus) met 9,2 en tot slot nog ST-Line (v. Stakkato) met 9,1. 

Alle resultaten