Zesjarige springhengsten tonen hun talent in Blom aanlegtest

Zesjarige springhengsten tonen hun talent in Blom aanlegtest


In navolging van de 2016 geboren KWPN-goedgekeurde hengsten, gaven zes hengsten uit de K-jaargang acte de présence in de aanlegtest powered by Blom. Via de livestream werd de aanlegtest rechtstreeks uitgezonden op de online KWPN Hengstenkeuring. Het werd een weerzien met zes KWPN-goedgekeurde hengsten, waarvan er vijf terugkeerden voor de tweede ronde.


Goede kwaliteit

Opnieuw deelden Hester Klompmaker en Henk van den Broek cijfers uit aan de hengsten. In beide rondes scoorde de hengtencompetitiewinnaar van vorig jaar het best: Kincsem (Carrera VDL uit First Buresco elite IBOP-spr sport-spr PROK van Ginus, fokkers Aat en Nick Smit) maakte veel indruk onder zijn eigenaar Marc Houtzager. “Kincsem laat zich heel effectief rijden en valt op met zijn onbegrensde vermogen. Hij denkt goed met de ruiter mee en is in de landing gelijk weer goed in balans, dat geeft straks goede hoop voor het hogere werk en de barrages!”, sprak Hester Klompmaker. In de tweede ronde ontving de opvallende voshengst twee negens. Met diezelfde score maakte ook de kampioenshengst van 2018, Kannan Jr. (Cornet Obolensky uit Van Meta ster sport-spr PROK van Quick Star) van fokkers Familie Kramer en Sjaak van der Lei, veel indruk. Onder Wolfgang Zimmermann viel de schimmelhengst op met zijn goede balans, inzet en lichaamsgebruik op de sprong.

Geen klassement

Omdat het een aanlegtest betreft is er geen wedstrijdelement, en dus klassement, toegevoegd. Voor de fokkers was het een uitgelezen kans om een aantal hengsten uit de K-jaargang in deze tijd weer eens aan het werk te zien. Lees alles over de aanlegtesten powered by Blom in de februari-uitgave van het KWPN Magazine.


Bron: KWPN