Zangersheide zit BWP op de hielen in nieuwe WBFSH ranking!

Zangersheide zit BWP op de hielen in nieuwe WBFSH ranking!

De nieuwe WBFSH ranking is gepubliceerd. Twee Belgische stamboeken domineren aan de top in de stamboeken ranking voor springpaarden. Het Belgische Warmbloedpaard (BWP) blijft op nummer één, maar wordt wel op de hielen gezeten door het Zangersheide-stamboek. Het KWPN stamboek zakt naar de zevende plaats in deze ranking, maar pronkt wel op één in de dressuurranking...

In de stamboekranking volgt het Selle Français (SF) voor Holsteiner en Hannoveraner stamboek. Individueel staat de Hannoveraner-ruin, Cydello (fokker: Christof Schörning) op de eerste plaats. Vorige maand werden de eerste en tweede plaats nog ingenomen door BWP-paarden.

Ditmaal is de tweede plaats weggelegd voor Romain Potty's gefokte, Legacy (ex. Chaventele Z, v. Chippendale Z). De 14-jarige Zangersheide-merrie gaat Veneno (ex. Chagran, v. Chacco-Blue), uit de fokkerij van Paul Schockemöhle, voor.

Vorige maand's nummer één, Olga van de Kruishoeve (El Torreo de Muze, fokker: Eric Polfliet)  volgt op de tweede plaats voor Ronald Joosen's gefokte BWP-merrie, Hortensia van de Leeuwerk (Corland).

KWPN-merrie, Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue, fokker: Stoeterij Gaesbeek) sprong ook afgelopen maand met Henrik von Eckermann in d ekijker. Dit maakt de merrie de beste KWPN ambassadrice op den 29e plaats.

Individuele ranking