Zangersheide keurt 31 hengsten goed op voorjaarskeuring

Zangersheide keurt 31 hengsten goed op voorjaarskeuring
Op de slotdag van de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide in Lanaken werden 31 hengsten goedgekeurd na een tweedaagse voorstelling in vrijheid. 6 hengsten verdienden hun dekbrevet na het springen van een standaardparcours. Op vrijdag werden reeds 4 hengsten goedgekeurd op basis van hun sportprestaties. De jury bestond uit Heinz Meyer, Luc Tilleman en Eric Levallois.

De hengsten die gekeurd werden op basis van hun sportprestaties zijn Fun Again, El Salvador, Unaniem en A Big Boy. Fun Again (Indoctro x Burggraaf) zien we momenteel aan het werk op de PAVO hengstencompetitie met Guy Janssen. Zij staan in de tussenstand, net voor de finale, aan de leiding bij de zevenjarige hengsten. El Salvador (Vigaro x Kojak) zien we eveneens aan het werk met een Belg. De achtjarige hengst wordt uitgebracht door Annelies Vorsselmans op internationaal niveau.

De zestienjarige Unaniem (Numero Uno x Voltaire) zagen we aan het werk op vijfsterren niveau met Ben Schröder en Athina Onassis. De laatste hengst die werd gekeurd op basis van zijn resultaten is de zeventienjarige A Big Boy (Kannan x Cash). Ook deze BWP'er liep ooit op vijfsterrenniveau onder Doda De Miranda. Later nam Jesper Romp de teugels over en zagen we hen vooral op tweesterren wedstrijden aan het werk.

Klik hier voor de lijst met de gekeurde hengsten.