Zangersheide keurt 18 nieuwe hengsten

Zangersheide keurt 18 nieuwe hengsten

De hengstenkeuring van Z France in Deauville evolueerde de voorbije negen jaar naar een aanbod van kandidaten met internationale allure die zomaar hun weg kunnen vinden in grote sportstallen. Dat koppelen ze aan een al even internationale pedigree met moeders die via hun offspring elke week hun geloofsbrieven afleveren in de ring.

Quabrillo HK Z in eigendom van Halkin Stables is daar een schoolvoorbeeld van. Hij was in Deauville de vierde kandidaat dekhengst op de startlijst en de eerste die gekeurd werd. Quabrillo HK Z is een zoon van Quabri de L’Isle (Kannan) uit E-Maitresse TVH Z (Emerald).

Zij springt zelf 1.60m onder Ierse vlag en is ook de moeder van de gekeurde hengst Commander HK Z (Comme Il Faut). De tweede gekeurde hengst is J’Arrive de Ponthual, van Dollar du Rouet (Chacco Blue) uit Money de Kreisker (Le Tot de Semilly) en haar moeder is Betty de Kreisker die een tiental 1.60m paarden afleverde. Trinidad Z, van Tobago Z, heeft Jessica vd Padenborre (Fantastique) als grootmoeder, een stammoeder om U tegen te zeggen. Dat waren nog maar de eerste drie gekeurde hengsten van een totaal van 18.

Stuk voor stuk veelbelovende vaders uit reële bewezen moederlijnen van onder andere de Padenborre, De Muze, van ’t Roosakker, de Kreisker, du Seigneur, van ’t Merelsnest. Voor het eerst werd ook een hengst gekeurd die op de Z veiling als embryo werd verkocht: Top Chance EDM Z, van Take A Chance On Me Z (Taloubet Z) uit Nusha (Emerald) en zij is de dochter van Usha van ’t Roosakker. Top Chance is in de Franse handen van Ecurie de Montchevreuil. 

Klik hier voor de lijst