Equplus Dit artikel is exclusief voor onze leden

Willen we de nummer één blijven dan dringt een Europese Fokkerij Premie van ruim 1 miljoen euro zich op! (Maar wie gaat dat betalen?)

Willen we de nummer één blijven dan dringt een Europese Fokkerij Premie van ruim 1 miljoen euro zich op! (Maar wie gaat dat betalen?)

In België is er sinds vorig jaar de Belgian Breeder Bonus, tijdens het WK jonge springpaarden in Lanaken ontvangen de fokkers van het podium een bonus en ook in Frankrijk is er een bonus voor de fokkers van de paarden die zich laten opvallen. Het is geen geheim dat de economische impuls van vele fokkers vaak in schril contrast staat met de winstsommen die de gefokte paarden tijdens hun carrière bijeen springen. Dan stelt zich al snel de vraag of een Europese dotatie voor fokkers, komende vanuit de internationale federatie, een oplossing zou bieden om de kwaliteit van de Europese fokkerij hoog te houden. "De fokker is een mens met passie, maar mankeert soms de nodige motivatie vanuit onze industrie," klinkt het. "Toch is de fokkerij de basis van het succes." Stel dat we 1% van alle internationale en nationale winstsommen aan de fokkers zouden overdragen, is dat haalbaar? En zo ja, wie zal dat uiteindelijk betalen in deze tijden dat alles 'te duur' blijkt? (Lees het nu of in de volgende Paarden Gazet). 

Dit artikel is exclusief voor onze leden

Word lid en krijg ongelimiteerde toegang tot al onze artikels.

  • Eerste 4 weken gratis.
  • Stop wanneer je wilt
  • Slechts €5,- per maand
  • Of €50,- per jaar!
Registreer nu!

Reeds lid? Login here