Vérité Une Prince ingezet als fokmerrie

Vérité Une Prince ingezet als fokmerrie

Carole Huchin, hoofd van de paardenfokkerij Prince, heeft bevestigd dat Vérité Une Prince niet meer aan wedstrijden zal deelnemen. De dochter van Number One d'Iso en Justine d'Aursaye, van Rosire, is geboren op stoeterij Princes in Les Attaques, Pas-de-Calais en zal zich op haar dertiende wijden aan een tweede leven als fokmerrie.  

De energieke vos verscheen als vierjarige onder het zadel van Alexandre Sueur en het jaar daarop onder Romain Potin tijdens Cycles Classiques. In 2015, als zesjarige, had ze haar optrek in de stallen van Nicolas Delmotte. Opgeklommen tot 1.40m met de noorderling, werd ze vervolgens gereden door Juliette Faligot. Na twee jaar van samenwerking, getekend door mooie successen tot 1.50m, met name een vierde plaats in een 2* Grote Prijs van Mons Ghlin in 2019, was Vérité Une Prince verhuisd naar Lécaude.

Daar kwam ze binnen de stallen van Pénélope Leprevost terecht, die tevens haar laatste amazone zou zijn. Met de Olympisch kampioene van Rio de Janeiro bereikte de dochter van Number One d'Iso al snel de top en begeleidde de Normandiër in talrijke CSI 5* shows. De twee dames, die een explosief duo vormden, onderscheidden zich twee jaar lang op de Europese circuits, waarbij ze vier 1.50m rubrieken wonnen, evenals een 2* Grote Prijs midden september op de Hubside Jumping in Grimaud. In 2021 werden ze achtste in de 1.55m secundaire Grand Prix op het CSIO 5* in Rome, voordat ze een paar weken later tweede werden in de Grand Prix-kwalificatie op de Longines Paris Eiffel Jumping.  


© Haras des Princes / Pénélope Leprévost & Vérité Une Prince


"Ze was geplaatst in haar laatste wedstrijd (zesde in een 1.45m proef, opnieuw op de Côte d'Azur baan), wat een goede prestatie was en we zeiden tegen onszelf dat het nu tijd was om haar voor te bereiden op het dekseizoen dat in maart begint. We wilden de dingen in de juiste volgorde doen. We hebben dezelfde beslissing genomen voor haar vader, Number One d'Iso, door hem te stoppen toen hij nog fit was. Ze is nog maar kort terug in onze fokkerij en is mentaal nog steeds een sportpaard, dus we proberen de overgang geleidelijk te laten verlopen door haar meer als een fokmerrie te behandelen. We doen het stap voor stap en dan zullen we nadenken over welke hengsten we met haar kunnen combineren, afhankelijk van haar gedrag," besloot Carole Huchin. 

Source: Grandprix
Photo ©: Sharon Schwing