Verdades en Cuba bij nominaties Horses of Hounour voor het Nationale en Internationale Paard van het Jaar 2017

Verdades en Cuba bij nominaties Horses of Hounour voor het Nationale en Internationale Paard van het Jaar 2017
US Equestrian heeft de Horses of Honour 2017 aangekondigd. Twee van de vijf paarden zijn KWPN gefokt, Verdades en Cuba. De prijs voor het Nationale en Internationale Paard van het Jaar 2017 wordt vrijdagavond 19 januari uitgereikt tijdens het Horse of the Year Awards-diner op de Amerikaanse Equestrian Annual Meeting in Lexington, Ky.

Cuba, (Namelus R uit Ups-a-Daisy van Mermus R, fokker H. de Roover uit Strijbeek) is eigendom van John en Stephanie Ingram, LLC. De 11-jarige KWPN-ruin had in 2017 een indrukwekkend jaar. Nadat hij zichzelf als succesvolle hunter had bewezen, startte Cuba dit jaar als Derby-paard. Met rijder Victoria Colvin werd Cuba een echte kanshebber voor de International Derby Finals. De combinatie sprong in augustus op het International Hunter Derby Championship van de Hunter Jumper Association (USHJA), waar ze derde werden in de Classic Round, ze de Handy Hunter Round wonnen en eindigden als de algemene kampioen.

Cuba maakte zijn derbydebuut met Colvin in het zadel op de Deeridge International Hunter Derby en won de $ 5.000 USHJA International Hunter Derby Welcome Stake. Kort daarna verdiende deze combinatie een sterke tweede plaats in de $ 25.000 USHJA International Hunter Derby op de Devon Horse Show en County Fair. Naast zijn overwinningen in de International Hunter Derbies heeft Cuba veel succes geboekt in de Amateur Owner Hunter klasses met eigenaar John Ingram, die meerdere kampioenschappen en reservekampioenschappen verdiende bij Premierrated-wedstrijden.

Het tweede genomineerde KWPN-paard is het dressuurpaard Verdades (Florett As x Liwilarda keur van Goya), gefokt door P. Crum uit Herveld en in eigendom van zijn amazone Laura Graves en Curt Maes.
De expressieve Verdades, heeft zijn stempel gedrukt op de internationale dressuurring. Alleen al in 2017 behaalde de 15-jarige ruin een zilveren medaille tijdens de FEI World Cup ™ Dressage Finale in Omaha 2017 en vertegenwoordigde het Amerikaanse team in FEI Nations Cup ™ wedstrijden in Rotterdam en Aken, en droeg hij bij aan de respectievelijke eerste en tweede plaats met het team. Individueel behaalde Verdades vier eerste plaatsingen en een tweede plaats internationaal, en hij won de Adequan® / United States Dressage Federation (USDF) Year-End Awards in de Drssage Horse of the Year - Grand Prix, Musical Freestyle - Grand Prix en Musical Freestyle Challenge - Grand Prix.

Het stemmen sluit 12 januari om middernacht. U vindt meer informatie en voor een volledig overzicht van 2018 Annual Meeting van US Equestrian op www.usef.org/annual-meeting en volg US Equestrian op Facebook, Twitter en Instagram.

Lees het volledige bericht op www.kwpn.nl