Twee sterpredicaten op thuiskeuring Overijssel

Twee sterpredicaten op thuiskeuring Overijssel

Inspecteur Henk Dirksen doorkruiste gisteren (woensdag 17 maart) provincie Overijssel voor de thuiskeuringen. Voor twee paarden, die reeds het sportpredicaat behaald hadden, leverde dit het sterpredicaat op.

In totaal werden er vijf paarden beoordeeld, waarvan er drie 70 punten of hoger scoorden voor exterieur. De zevenjarige Liefmans (Grodino uit Wilhelmina ster sport-spr sport-dres van Koriander) van fokker Geeke Klein-Massier uit Punthorst werd beoordeeld met 75 punten voor exterieur. Deze ruin is geklasseerd in het Z springen én Z eventing met Jori Klein en Nicky Snijder. “Dit is een sterk gemodelleerde ruin, met een goed gevormde voorhand en hard fundament. Voor zijn leeftijd presteert hij al goed in de sport”, licht Henk Dirksen toe.

De twaalfjarige Rousseau-dochter Goodlooking Daza (uit Bodaza ster PROK van Painted Black, fokker G.A.A. Krol uit Handel) van Corien IJspeerd uit De Lutte werd ster met 70 punten voor exterieur. “Deze royaal ontwikkelde merrie staat goed in het rechthoeksmodel en is voldoende correct in het fundament. Mede dankzij haar sportpredicaat hebben we haar vandaag ster kunnen maken.”


bron: KWPN.nl