Stamboekkeuring Oud-Turnhout levert 19 sterpredikaten op

Stamboekkeuring Oud-Turnhout levert 19 sterpredikaten op

De dressuurkeuring in Oud-Turnhout kent vandaag een vol programma met in de buitenring allereerst de Pavo Cup-voorselecties en tegelijkertijd in de binnenpiste de SK. Op deze stamboekkeuring kon de inspectie een mooi aantal merries het sterpredikaat toekennen.

De beoordeling van de driejarige dressuurmerries lag in handen van Floor Dröge en Marian Dorresteijn. Er verschenen tien paarden in de baan, waarvan er acht ster konden worden verklaard en 7 merries werden uitgenodigd voor de Centrale Keuring vanmiddag. “Het was en fijne groep merries waarbij de doorsneekwaliteit goed was, geen grote uitschieters, maar zeker ook geen groot ondereind”, vertel Floor Dröge.

De rubriek voor 4-7 jarige merries was duidelijk de meest populaire; hier verschenen 22 merries in de kooi. Bart Bax en Johan Hamminga konden 9 merries het sterpredikaat verlenen en zij werden ook allen doorverwezen naar de CK, net als twee merries uit de categorie 8-jaar-en-ouder.

Aan het eind van de middag volgt de ontknoping op de Centrale Keuring in de buitenring, met daarnaast gelijktijdig de veulenkeuring.

bron: KWPN.nl