Stakkato Gold en George Clooney leveren NRPS-verrichtingstoppers

Stakkato Gold en George Clooney leveren NRPS-verrichtingstoppers

Aan het verrichtingsexamen dat afgelopen weekend heeft plaatsgevonden, hebben dertien jonge hengsten meegedaan, en alle dertien zijn geslaagd. De hoogste beoordeling bij de springhengsten ging naar Landino VDL (v. Stakkato Gold) en bij de dressuurpaarden waren de hoogste cijfers voor Gregory (v. George Clooney). De best beoordeelde ponyhengst is Veenstra's Krack (v. Veenstra's Grapjas).

Landino kreeg een 8,5 als algemene indruk, evenals voor het parcoursspringen. De onderdelen techniek, vermogen en afdruk werden beloond met respectievelijk 8,5, 8,5 en 9. Ook karakter/werklust was goed voor een 9.


Er kan er maar één de beste zijn, maar toch waren er meer springpaarden die verschillende 8,5'en op hun lijst kregen. Cash-Maker van de Laarse Heide (v. Chin Chin) en Budweiser (v. Berlin) deden niet zo heel veel voor Landino onder. Cash-Maker kreeg ook 8,5 voor algemene indruk en het parcoursspringen; voor de subonderdelen 8-8,5-8. Budweiser een 8 voor parcoursspringen en algemene indruk, maar ook 8-8,5-8 voor de onderdelen.
De overige geslaagde springhengsten zijn Coupe Germany (v. Coupe d'Or), Qlano (v. Quintus) en Amazing VTS (v. Arezzo).



Bij de dressuurhengsten liet Gregory er geen twijfel over bestaan wie de beste is, maar Evegro (v. Everdale) en Dai Ko Myo TF (v. Dante Weltino) zitten hem dicht op de hielen.


De commissie beloonde Gregory met een 9 voor algemene indruk. Van de basisgangen was de galop goed voor 9,5 (stap 8 en draf 8,5). Voor de dressuurproef, karakter/werklust, stalgedrag en aanleg allemaal 9.
Ook Dai Ko Myo kreeg voor algemene indruk een 9, en tevens voor aanleg, karakter/werklust en stalgedrag. Voor de basisgangen en de rijproef allemaal 8,5.


Evegro deed daar niet zo veel voor onder met 8,5 voor algemene indruk, 9 voor aanleg, karakter/werklust en stalgedrag, en 9 voor galop (stap 8 en draf 8,5).
De vierde dressuurhengst die geslaagd is en zich ook heel netjes en veelbelovend heeft gepresenteerd, is Creedence (v. Crosby).


Van de ponyhengsten werd Veenstra's Krack beloond met een 8 voor algemene indruk en onder andere 8,5 voor zowel de draf als de galop (8 voor stap en dressuurproef). Deze ponyhengst werd ook in het springen voorgesteld en kreeg voor al die onderdelen 7,5.
Ook No Limit SW (v. Nightfever II) kwam in beide disciplines uit en scoorde gemiddeld goed met veel 7'ens, een 8 voor karakter/werklust, en net als alle hengsten een 9 voor stalgedrag.


De palomino Damon du Bois (v. Don Cremello du Bois) kreeg een 8 voor de dressuurproef en verder 7,5'en (stalgedrag 9). Hij is als dressuurpony gefokt en werd alleen in dressuur voorgesteld.


bron: NRPS