Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Programma KWPN Kampioenschappen bekend

Van 3 tot en met 6 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen inclusief Pavo Cup plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De Nationale Tuigpaardendag wordt op zaterdag 13 augustus georganiseerd in Lunteren en de Blom Cup wordt van 29 t/m 31 augustus verreden bij Tops International Arena in Valkenswaard.


Informatiekeuring KWPN/PRE/Lusitano-kruisingen


Op woensdag 3 augustus trappen we af met een primeur, namelijk de eerste informatiekeuring van kruisingen tussen KWPN’ers en Iberische paarden. Een heel aantal veulens en paarden wordt uitgebreid toegelicht door Bert Rutten, voorzitter van de KWPN-hengstenkeuringscommissie en de internationaal bekende dressuurtrainer Jean Bemelmans. Tevens kunt u genieten van de presentatie van KWPN’ers, Iberische paarden en diverse oudere kruisingsproducten.


Keuringskampioenen


Vrijdag 5 augustus is dé ontknoping van het keuringsseizoen. Op deze fokkerijdag staat onder meer de Nationale Merriekeuring, de Nationale Veulenkeuring om de Virbac Veulenbokaal voor spring- en dressuurveulens en Gelderse veulens en huldigingen van de Fokker van het Jaar voor zowel dressuur als springen op het programma. Nieuw dit jaar is dat ook de tuigpaardveulens hun opwachting maken in de


Pavo Cup en Blom Cup


Donderdag 4 augustus staat geheel in het teken van de getalenteerde vier-, vijf- en zes-jarigen dressuurpaarden die strijden om een immer felbegeerde plek in de finales om de Pavo Cup in Ermelo. Op 6 augustus beoordelen Sven Rothenberger, Eva Möller en Bart Bax de paarden in de finales om de prestigieuze titel van Pavo Cup-kampioen. Van maandag 29 t/m woensdag 31 augustus vindt de Blom Cup bij Tops International Arena in Valkenswaard plaats. De Blom Cup biedt toeschouwers een blik op de allerbeste vier-, vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden van Nederland. Tevens vindt tijdens de Blom Cup de tweede editie van de online Exclusive KWPN Jumping Foal Auction plaats.


Nationale Tuigpaardendag


Zaterdag 13 augustus, staat hét Tuigpaardenfeest van het Jaar op de agenda in Lunteren. Allereerst is de Nationale Tuigpaardendag de finale van het merriekeuringsseizoen. Andere hoogtepunten zijn de Hengstencompetitie Tuigpaard, de aangespannen rubrieken voor merries, het KWPN Kampioenschap tuigpaarden gereden door junioren, de verkiezingen Tuigpaard Fokker van het Jaar en Tuigpaard van het Jaar en uiteraard de Finale der Nationale, waarin gestreden wordt om de titel Topsportmerrie van het Jaar om de Greet Bergstra Bokaal.