Negen hengsten goedgekeurd bij Zangersheide Stamboek

Negen hengsten goedgekeurd bij Zangersheide Stamboek

Nadat de hengstenkeuring voor de 2.5-jarige en 3.5-jarige hengsten reeds plaatsvond tijdens het FEI WBFSH World Breeding Championships for Young Horses in september was het vandaag op ons domein in Lanaken uitkijken naar de presentatie van de hengsten van 4.5 jaar en ouder.


Een totaal van 11 nieuwe hengsten werden vanmorgen eerst aan de hand voorgesteld op de harde ondergrond alvorens ze in de indooraccommodatie een standaardparcours dienden te springen onder het zadel. De hengstenkeuringscommissie heeft uiteindelijk 9 hengsten toegelaten tot de dekdienst.

Onze zwarte hengst Dominator 2000 Z leverde daarbij twee nakomelingen met de 4-jarige Defender Z en de 5-jarige Déclic de Fond De Ville Z. Defender Z werd in Duitsland gefokt door Gestüt Eichenhain en combineert het bloed van Dominator 2000 Z met dat dat van Pablo’s As. Déclic de Fond De Ville Z werd dan weer gefokt door T&E Leveque en is een zoon van Dominator 2000 Z uit een Indian Gold-moeder. Hij komt uit dezelfde moederlijn als onder andere Alencia Von Hary Z (Action-Breaker), die op 1.50m niveau springt met de Belgische amazone Elke Appeltans.

Maar er waren ook nog twee andere nakomelingen van onze Zangersheide-hengsten die de jury wisten te overtuigen. Zo werden ook Chadli de Bo Z (Cicero Z x Ustinov – F: Philippe Bormans) en Agino Z (Aganix du Seigneur Z x Cumano – F: Josef Eyskens) aan de lijst van gekeurde hengsten toegevoegd.

De andere vijf hengsten die werden goedgekeurd waren Top Secret van ’t Meulenhof (Leandro VG x Carthago Z – F: ’t Meulenhof BVBA), Mr Cornet de Regor (Cornet Obolensky x Kannan – F: Christiaan Van de Plasse), Zanzibar Vd Horst Z (Zirocco Blue VDL x Utrillo Z – F: Bert Smeets), Lamaze TN (Grandorado TN x Carthago Z – F: Team Nijhof & W. Ten Pas) en Komplot-Blue (Cardento VDL x Plot Blue – F: J.P. De Keizer).


bron: Zangersheide