Nederlandse Faltic HB sluit jaar af als tweede beste springpaard ter wereld. KWPN stamboek op drie

Nederlandse Faltic HB sluit jaar af als tweede beste springpaard ter wereld. KWPN stamboek op drie

Dubbel wereldkampioen, de 12-jarige King Edward (Edward 28) sluit het jaar af als beste springpaard ter wereld. De ruin, uit de fokkerij van Wim Impens, staat in de laatste WBFSH ranking van het jaar op kop met 2359 punten.

Ben Maher zijn 12-jarige KWPN'er, Faltic HB (Baltic VDL), komende uit de fokkerij van H.A. BRinkman en M. Huisman, volgt met 2017 punten op de tweede plaats terwijl Conor Swail zijn 15-jarige Count Me In (Count Grannus) op de derde plaats staat.

Net buiten deze top drie staat Maikel van der Vleuten zijn 12-jarige Z-ruin, Beauville Z (Bustique, fokker: Pascal Habets) op vier en Harrie Smolders zijn Monaco (Cassini II, fokker: Ralf Leutja) op vijf.

Het Belgische BWP stamboek eindigt het jaar als beste stamboek voor springpaarden. King Edward, Like A Diamond van het Schaeck (Diamant de Semilly) en H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) zijn de top drie ambassadeurs van het BWP. Het Franse Selle Francais volgt op de tweede plaats voor het KWPN stamboek. Bij het KWPN zijn het Faltic HB, Orafina (For Fashion) en Glamour Girl die de beste ambassadeurs zijn.

Individuele ranking

Stamboek ranking