Las Vegas topscoorder in aanlegtest powered by Anemone Horse Trucks

Las Vegas topscoorder in aanlegtest powered by Anemone Horse Trucks


Tijdens de aanlegtest voor dressuurhengsten geboren in 2016 powered by Anemone Horse Trucks werd vandaag een ultieme 10 uitgedeeld. De jonge hengsten lieten hun progressie zien en werden door de jury voorzien van deskundige toelichting en punten. Ferdeaux-zoon Las Vegas overtuigde met een 10 voor zijn draf.


Vanwege de coronacrisis konden de Pavo Cup en de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie afgelopen jaar geen doorgang vinden. Veel hengsten uit de L-jaargang hadden zich daardoor al sinds de KWPN Stallion Show vorig jaar niet meer aan het publiek getoond. Daarom werd er vandaag een aanlegtest georganiseerd. De paarden werden niet geplaatst en er werd geen klassement opgemaakt, maar deze middag voorziet de geïnteresseerde fokkers wel van veel informatie

10 voor de draf

De grote hengst Las Vegas (Ferdeaux uit Dalia Delin ster voorl. keur PROK van Wynton, fokker John Deenen uit Heijen) van Nico Witte uit Schijndel en Paardencentrum de Dalhoeve uit Ommeren viel op met zijn aansprekende draf, daarvoor kreeg de hengst een 10. “Het is een paard met veel gemak, veel schoudervrijheid en een bergopwaarts beeld”, is jury Joyce van Rooijen – Heuitink enthousiast. “Hij loopt heel makkelijk en lichtvoetig door de drafonderdelen. Hij beschikt tevens over een goede, zuivere en krachtige stap. De galop heeft heel veel kracht en afdruk, daarbij blijft hij mooi bergop gaan en schakelt hij erg makkelijk.” Las Vegas kwam onder Franka Loos uit op 89 punten, voor zijn galop en totaalindruk kreeg hij het cijfer 9. Ook aan de Don Romantic-zoon Lord Romantic (uit Veroniek elite pref sport-dr D-OC van Krack C) van fokker Adri van Erp uit Heesch werden 9’s uitgedeeld. Hij scoorde dit cijfer voor de draf en de harmonie.


Bron: KWPN