Lambada Shake AG hoogste score in aanlegtest

Lambada Shake AG hoogste score in aanlegtest


De mogelijkheid om de in 2016 geboren KWPN-goedgekeurde hengsten een podium te geven, heeft vorm gekregen in een geslaagde aanlegtest powered by Blom. Daarin kreeg Lambada Shake AG de hoogste punten.


Veertien goedgekeurde hengsten sprongen in Ermelo een parcours over twee manches, waarin Henk van den Broek en Hester Klompmaker de beoordeling en toelichting op zich namen.

Geen wedstrijd

Aangezien het vanwege de corona-maatregelen enkel een aanlegtest betreft, wordt er geen klassement opgemaakt. Toch werd het een interessante presentatie waarin de fokkers veel hebben kunnen opsteken van de springkwaliteiten van de hengsten. Met twee foutloze rondes en een 9,5 voor het springen aangevuld met een 9 voor de rijderij kreeg de Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG (uit Grappa AG van Spartacus, fokker Alex Gisbertz) van Stal Hendrix, Jan van Meever en familie Lammers de beste beoordeling. De eerder al met een topscore van 90 punten ingeschreven bruine hengst werd vakkundig voorgesteld door Pieter Keunen. “Ik denk dat we hier echt te maken hebben met een fenomeen in de dop! Hij springt zoals je het graag wil zien: met heel veel reflexen, veel macht en veel vermogen”, sprak Hester Klompmaker enthousiast.

Natuurlijke aanleg

Onder meer ook de Balou du Rouet-zoon Lord of Farming HS (uit Doutzen stb van Clinton, fokkers Gebroeders Bosch uit Luttenberg) van Jan Schuttert maakte een sterke indruk. Onder Pim Mulder verdiende in de tweede rondes tweemaal een 8,5. Ook de Connect-zoon Lingo van de Watermolen (uit Happy Wiggy stb van Carambole) van fokker Jan Greve liet geen twijfel bestaan over zijn natuurlijke aanleg onder het zadel van Steven Veldhuis.