KWPN Kampioenschap Jonge Springpaarden verhuist naar Exloo

KWPN Kampioenschap Jonge Springpaarden verhuist naar Exloo

Van maandag 14 t/m woensdag 16 augustus vindt het KWPN Kampioenschap Jonge Springpaarden plaats op het schitterende terrein van Hippisch Centrum Exloo. De beste vier- t/m zevenjarige springpaarden van Nederland strijden hier om de kampioenstitels. Vroeger werd de 'Blom Cup' verreden op de pistes van het Tops International Arena te Valkenswaard.

Het KWPN heeft als doelstelling om het KWPN Kampioenschap Jonge Springpaarden in de toekomst weer op het Nationaal Hippisch Centrum te organiseren. Het bleek dit jaar niet mogelijk om het kampioenschap in Ermelo te organiseren en daarom viel de keuze dit jaar op het Hippisch Centrum Exloo. Doordat het Hippisch Centrum Exloo later in augustus gastheer is van zowel het Europees Kampioenschap vierspannen als het Wereldkampioenschap paramennen, kan het KWPN gebruikmaken van de extra faciliteiten die op dat moment aanwezig zijn. 

Het KWPN Kampioenschap Jonge Springpaarden telt tevens als selectiewedstrijd voor het WK Jonge Springpaarden eind september in Lanaken, België.



Bron: KWPN