Droes uitbraak op KWPN centrum

Droes uitbraak op KWPN centrum

Bastiaan Meerburg, directeur bij het KWPN, heeft op zijn sociale media bekend gemaakt dat er een droes uitbraak is op het centrum. Deze middag zou er een IBOP plaatsvinden maar dat werd afgelast. De Hippiade heeft wel doorgang. 

Hoe ernstig het is, is momenteel nog niet bekend. Het KWPN stamboek heeft zelf ook een update bekend gemaakt. "Vandaag, vrijdag 26 augustus, is bij één merrie op het KWPN-centrum in Ermelo droes vastgesteld. Deze merrie had wat temperatuurverhoging en op basis van een neusswab is vastgesteld dat het om droes gaat. Bij enkele andere merries wordt ter controle mogelijk ook nog een neusswab afgenomen. "

Op het KWPN-centrum worden nu in overleg met het Veterinair Paardencentrum Kootwijkerbroek en prof. Marianne Sloet alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Hierbij wordt het droesprotocol strikt nageleefd, wat onder meer inhoudt dat de mest van het KWPN-centrum gescheiden wordt opgeslagen en afgevoerd. Tevens wordt het KWPN-terrein middels hekken afgezet, zodat er ook geen bewegingen kunnen plaatsvinden van het KWPN-centrum naar het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum en vice versa. Op deze manier kunnen ook de Hippiade en overige activiteiten verantwoord en veilig doorgang vinden.bron: KWPN.nl