KWPN voegt 13 hengsten toe

KWPN voegt 13 hengsten toe

Op alweer de vierde dag van de eerste bezichtiging in Ermelo zijn vandaag 13 dressuurhengsten uitgenodigd voor de volgende selectieronde. In totaal zijn tot nu toe 56 dressuurhengsten geselecteerd.

Het was de dag van verervers als Franklin (5) en Geniaal (3), die beide meerdere goed bewegende zonen kregen geselecteerd en daarmee een goede indruk maakten. “Over het algemeen was het wel een beetje zoeken vandaag, maar met de geselecteerde hengsten zijn we heel content. Van zowel Franklin als Geniaal, die onder de categorie jonge verervers vallen, hebben we diverse kwaliteitsvolle zonen kunnen meenemen naar de volgende ronde”, vertelt voorzitter Bert Rutten.

“Over het algemeen zagen we vandaag toch wat teveel hengsten die te weinig bergop bewegen, en teveel op de voorhand blijven. Ook voor wat betreft de stap zijn we kritisch geweest, net als tijdens de eerste drie dagen. Wanneer de stap niet tactzuiver is, is het doek voor nu gevallen. Een enkele keer hadden we wat vraagtekens bij de ruimte in de stap maar wanneer de tact wel goed was, geven we graag het voordeel van de twijfel. Als de maatregelen het allemaal toestaan, zullen we de geselecteerde hengsten voorafgaand aan de tweede bezichtiging nog aan de longe kunnen zien dus er komen nog meerdere beoordelingsmomenten. Al met al begint de collectie al mooi vorm te krijgen en we zijn tevreden met de dertien, hele fijne hengsten die daar vandaag bij zijn gekomen.”

bron: KWPN