KWPN Hengstenkeuring 2024: Hengstencompetitie terug op vrijdag

KWPN Hengstenkeuring 2024: Hengstencompetitie terug op vrijdag

Het Nederlandse KWPN stamboek heeft het eerste nieuws bekend gemaakt omtrent de hengstenkeuring in 2024. De grootste wijziging zit alvast in het feit dat de finales van de hengstencompetitie terug op vrijdag verreden zullen worden. Zaterdagavond staat centraal voor de tuigpaarden.

"De programmering van de KWPN Stallion Show is in grote lijnen vergelijkbaar met andere jaren, vooral het programma van de zaterdag kent wijzigingen die deze dag alleen maar interessanter zullen maken. Een ding is zeker: Den Bosch vormt weer vier dagen het absolute hoogtepunt van de Nederlandse sport- en fokkerijwereld." klinkt het.

Springpaarden
Woensdag 31 januari staat in het teken van de tweede bezichtiging van de springhengsten. Donderdag 1 februari begint met de hengstenselectie en vervolgt met de finales van de Blom Hengstencompetitie Springen. Naast de huldiging van de Jumping Horse of the Year staan er nog mooie shows op het programma en wordt de nieuwe jaargang springhengsten gepresenteerd. De springhengsten in de KWPN Select Sale worden ook op deze dag in de hoofdpiste geveild.

Dressuurliefhebbers kunnen watertanden
Vrijdag 2 februari is traditioneel de dressuurdag. Naast de hengstenselectie is er ruimte voor de finales van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur, de huldiging van de Dressage Horse of the Year en vele shows waar dressuurliefhebbers van zullen watertanden.

Aangepaste programmering
Zaterdag 3 februari zit net wat anders in elkaar dan andere jaren en dat belooft een uitermate interessante dag te worden. Op deze dag is de hengstenselectie voor de dressuur- tuigpaard- en Gelderse hengsten, net als de presentatie van de nieuwe jaargangen van deze fokrichtingen. De dressuur- en de Gelderse hengsten worden geprimeerd en de KWPN Select Sale (voor dressuurhengsten) vindt plaats in de hoofdpiste.

Tuigpaardenavond
Liefhebbers van een goed tuigpaard kunnen hun hart ophalen bij de zaterdagavond, die volledig in het teken staat van het fiere Nederlandse tuigpaard. Het volledige programma wordt in een later stadium bekend gemaakt, maar zeker is dat deze tuigpaardenavond niet gemist mag worden.


bron: KWPN