KWPN derde in nieuwe WBSFH ranking. Faltic Hb beste ambassadeur

KWPN derde in nieuwe WBSFH ranking. Faltic Hb beste ambassadeur

Voor de tweede maand op rij blijft King Edward het beste springpaard ter wereld, althans volgens de WBFSH ranking. De ruin uit de fokkerij van Wim Impens imponeerde tijdens het Wereldkampioenschap. Bij de stamboeken blijft het Belgische BWP op plaats nummer één.

King Edward (Edward 28 x  Feo) staat voor de tweede maand op kop van de WBFSH ranking. Net als de maand ervoor is het Conor Swail zijn Count Me In (Count Grannus) die op de tweede plaats volgt. Ben Maher zijn KWPN'er, Faltic HB (Baltic VDL) volgt op de derde plaats.

De 13-jarige SF-ruin, Vital Chance de la Roque (Diamant de Semilly) volgt op de vierde plaats voor Harrie Smolders zijn Monaco (Cassini II).

Bij de stamboeken staat het Belgische BWP stamboek nog steeds op kop. De belangrijkste ambassadeurs zijn King Edward, Like A Diamond van het Schaeck (Diamant de Semillu) en Igor van de Wittemoere (Cooper vd Heffinck). Het Selle Français volgt met belangrijkste ambassadeur, Vital Chance de la Roque). Het NEderlandse KWPN stamboek staat derde. Naast Faltic HB is ook Glamour Girl (VDL Zirocco) en Orafina (For Fashion) een belangrijke 'ambassador' voor het stamboek.

Individuele ranking

Stamboek ranking