KWPN blijft beste springstamboek ter wereld.

KWPN blijft beste springstamboek ter wereld.

De nieuwe WBFSH ranking zorgt voor heel wat wijzigingen. Desondanks weet het KWPN stamboek zijn koppositie te behouden als beste springstamboek ter wereld. Toveks Mary Lou vervangt Tobago Z als beste springpaard.


KWPN staat ook deze maand bovenaan in de ranking voor stamboeken (jumping). Op de tweede plaats zien we Westfalen en de derde plek is voor Zangersheide. BWP volgt op de vierde plaats, sBs staat deze maand op de zevende plek.

Op de individuele ranking is Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) niet langer de nummer één. De hengst van Stephan Conter zakt naar de zevende plaats. De nieuwe nummer één is Toveks Mary Lou (v. Montender) van Henrik von Eckermann. De KWPN merrie Dana Blue (v. Mr. Blue) van Maikel van der Vleuten staat op de tweede plaats. Op de derde plaats zien we Lucifer V (v. Lord Pezi).

Zangersheide heeft naast Tobago Z ook nog Landriano Z (v. Lawito) in de top tien staan, meer bepaald op de achtste plaats.
De BWP merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve) staat op een tiende plaats. Niels Bruynseels levert niet alleen het beste BWP paard, met Delux van T&L (v. Toulon) zorgt hij ook voor de beste sBs'er (20ste).

Klik hier voor de volledige ranking.