Kannan bij de vijfjarigen, Quaprice Bois Margot bij de zesjarigen

Kannan bij de vijfjarigen, Quaprice Bois Margot bij de zesjarigen

Op La Grande Semaine in Fontainebleau zorgde de KWPN-hengst Kannan (Voltaire) de winnaar bij de vijfjarigen. Bij de zesjarigen liet Quaprice Bois Margot zich opvallen.

Bij de vijfjarigen kroonde Ekano DKS (mv. Cumano) zich tot kampioen. De hengst werd gepresenteerd onder het zadel van Alexis Gourdin en noteerde daarbij slechts 0,25 strrafpunten. Charles Hubert Chiche volgde in het zadel van Et Alors de Granlieu (Rinaldo des Isles x Sable Rose) met 0,75 strafpunten. De top drie in deze rubriek werd compleet gemaakt door Eureka de Joan (Canturo x Darco) onder het zadel van Gerald Brault.

Bij de merries kroonde Elsafina Blue (Chacco-Blue) zich tot kampioen met Philippe Vanderlynden in het zadel. Bij de buitenlandse paarden was het de Oldenburgs-gefokte Europe d'Authuit (Kannan x L'Arc de Triomphe) die het kampioenslint greep.

Quaprice Bois Margot bij de zesjarigen

Bij de zesjarige merries eiste Dirka de Blondel (Very Berlin de Castel x Lauterbach) de winst met Faustine Laferriere in het zadel. De Arko-zoon, Dadja de Moricerie (mv. In Chala A) won bij de hengsten en ruinen. Same met Margaux Rocuet ging het paar foutloos de finale in. Het duo werd opgevolgd door Dagon des Baleines (Ugobak des Baleines x Quaprice Bois Margot) en Dubai de Soie (Quaoukoura du Ty x Heartbreaker).

Francois Xavier Boudant loodste zijn Denia (Quaprice Bois Margot) naar de winst bij de buitenlandse paarden. Het reservekampioenschap ging naar de BWP-gefokte Nabi van de Wellington (Etoile van ’t Oudbos x Cabrio van de Heffinck).

alle resultaten