Jumper Verdi dankzij top instelling naar winst klasse M

Jumper Verdi dankzij top instelling naar winst klasse M

Ook in de klasse M werd er mooie sport geleverd door de deelnemers in de Blom Hengstencompetitie Springen. Onder Bart Bles eiste de Verdi-zoon Jumper Verdi de eerste zege van het seizoen op.

Heel wat fokkers zijn naar het Equestrian Centre de Peelbergen gekomen om de gekeurde hengsten zelf in actie te zien. Daarnaast zijn de wedstrijden live te volgen via KWPN.tv. Het gros van de hengsten kwam nergens in de problemen in het basisparcours en plaatsten zich zo voor de goed bezette barrage. Daarin trok Bart Bles met de KWPN-goedgekeurde hengst Jumper Verdi (Verdi uit Votti Lottie ster pref prest PROK van Fuego du Prelet, fokker André Weernink uit Borculo) het gas open en bleef zo alle concurrenten de baas. “Jumper Verdi heeft echt een top karakter en instelling, dat heeft hij duidelijk van z’n vader meegekregen”, vertelt de ruiter die Jumper Verdi te rijden heeft voor HWSF Horse Industry Development. “Ik heb hem vanaf het verrichtingsonderzoek te rijden en hij geeft me een heel goed gevoel. Hij is slim, een echte meewerker en hij heeft vermogen. Daarbij heeft hij van nature veel balans en het is nu vooral een kwestie van kilometers maken. Het is moeilijk te zeggen waar het eindigt want hij doet alles met veel gemak.”Twee Verdi's in top-drie


Jur Vrieling was met succes vanuit het hoge noorden afgereisd naar het Limburgse Kronenberg, want met de kampioenshengst Jardonnay VDL (Kannan uit Duzella elite IBOP-spr PROK van Indoctro, fokker Jan van Gestel uit Hilvarenbeek) sprong hij overtuigend naar de tweede prijs. De tweede Verdi-zoon op het podium is de als derde geëindigde Just Apple (Verdi uit Ulina du Rouet stb pref prest PROK van Baloubet du Rouet, f/g Nico van Maaswaal), die onder Remco Been ook een snelle barragerit uit z’n mouw schudde.


bron: KWPN - F. Eva van den Adel