James Blue levert winnaar 50-dagentest Adelheidsdorf

James Blue levert winnaar 50-dagentest Adelheidsdorf

Jack Blue is als winnaar uit de bus gekomen van de 50-dagentest in Adelheidsdorf. In totaal werden in Adelheidsdorf 23 dressuurgeoriënteerde en 28 springgeoriënteerde hengsten onderworpen aan een 50-daagse prestatietest.

De hengst van Haupt-und Landgestüt Marbach won met een gewogen eindscore van 8,81. Hij is de winnende hengst van de DSP-keuring 2023. De bruine hengst, v. James Blue - Cesaro, gefokt door Volkmar en Heike Schadock uit Heideblick, presenteerde zich al als "ongelooflijk in balans en met drie geweldige basisgangen" (galop 9,0, stap 8,0, draf 7,5) en met hoge rittigheidswaarden. Naast een 8,5 voor springvermogen en -manieren, en een 9,0 voor interieur, karakter en prestatiebereidheid, gaf de beoordelingscommissie ook een 9,0 voor rittigheid.

Net als Jack Blue liet ook de vijfjarige Stakkatol-zoon met sportnaam Salty Confection PS een zeer goede algemene indruk achter (9,0). En niet alleen dat: voor zowel springvermogen als -manieren kende de beoordelingscommissie hem de beste score toe in deze testgroep, namelijk een 9,0. "De hengst heeft altijd het bovenste deel van de hindernis in het vizier, met een geweldige instelling," aldus het commentaar.

Ook voor de hengstenhouderij Schockemöhle kwam de OS-kampioenshengst Tobaro in Adelheidsdorf uit. Hij behaalde een eindscore van 8,53, wat hem de derde plaats opleverde.


bron: Pferde-Aktuell