Implanted Embryos zijn nog steeds een nuttige investering met gemiddeld 12% 'return of investment'

Implanted Embryos zijn nog steeds een nuttige investering met gemiddeld 12% 'return of investment'

Het belang van de fokkerij is de laatste jaren enorm duidelijk geworden. De combinatie van presterende hengsten met bewezen moederlijnen heeft zich bewezen in de sport. Dankzij embryo transplantatie en andere voortplantingstechnieken zijn deze combinaties publiek toegankelijk geworden... maar wat zijn nu de voordelen van het investeren in embryos? 

Allereerst is het belangrijk een onderscheid te maken tussen zogenaamde 'frozen' en 'implanted' embryos. De risico's op je investering bij een ingevroren embryo liggen een stuk hoger dan bij een embryo dat reeds implanted is. 

Algemeen wordt meer en meer afgeraden om te investeren in de ingevroren embryos. "Er is gewoon te veel risico aan verbonden. De draagmerrie kan nog steeds het embryo verwerpen. In het verleden werd er ook teveel gespeculeerd met deze embryos en zorgde dit er uiteindelijk voor dat verzekeringen niet langer geneigd zijn om je investering te verzekeren."

Wat is een embryo

Een embryo is het resultaat van een succesvolle bevruchting van een vrouwelijke eicel of ovum met een mannelijke spermacel. Een dierenarts haalt de eicel uit de merrie door middel van de OPU-techniek (Ovum Pick Up). In het laboratorium wordt, onder specifieke omstandigheden en met microscopische techniek, de spermacel in de eicel gebracht. Het succes van de bevruchting wordt ongeveer 7 dagen later vastgesteld en indien succesvol, wordt het embryo ingevroren in vloeibare stikstof bij een temperatuur van -197°C.

Implanted embryos

Het woord zegt het zelf, de zekerheid zit in 'implanted embryos'. Deze zijn aanvaard door de draagmoeder en dat blijkt vaak na controle op 40 - 41 dagen. Het voordeel van implanted embryos is dat je investering al een stuk meer zekerheid bevat op 'return'. Het embryo is reeds aangeslagen en in normale omstandigheden zal het geboren worden als veulen. Uiteraard kan er net als bij een gewone dracht nog steeds iets verkeerd lopen...

Goede bloedlijnen op de markt

Het voordeel van embryo investeringen is dat de wetenschappelijke embryo techniek meer inburgering heeft genoten in de sport. Hierdoor is de beschikbaarheid van interessante en investeringswaardige bloedlijnen een stuk toegankelijker geworden. "Een uniek veulen (of eerder embryo) vinden is een stuk eenvoudiger geworden dankzij de techniek. Ook de nauwkeurigheid heeft ervoor gezorgd dat het return of investment een stuk interessanter is geworden. Belangrijk is zonder meer steeds de juiste combinatie te bekijken."

Nuttige investering?

In de huidige markt is het aankopen van een embryo nog steeds een nuttige zaak. Of je nu investeert met als doel je eigen sportieve carrière of je beschouwt de aankoop van een embryo meer als belegging. De huidige markt is nog steeds gunstig gezind om een zeker 'return of investment' te creëeren. Bij de juiste embryos kan je mikken op een return of investment van 12%.

04- 06 December online Embryo veiling van Equestrian Auctions.com. Ontdek de collectie hier