Horsedeals levert veilingtopper voor 75.000 euro tijdens September Deals

Horsedeals levert veilingtopper voor 75.000 euro tijdens September Deals

Gisteren was de laatste dag dat er online kon geboden worden op de veiling van HorseDeals. De September Deals stelde ook deze keer niet teleur met de collectie aan bevroren rietjes van top hengsten maar had daarnaast ook negen exclusieve embyro's en drie fokmerrie's. 

Veilingtopper van de avond was de fokmerrie Charade de la Roque (Coltaire Z x Nabab de Reve) voor een bedrag van 75.000 euro Zij is een dochter van Walloon de Muze en kleindochter van de legendarische Querly Chin. Daarnaast is ze ook de half zus van Centa de Muze en Toupie de la Roque. 

Embryo uit Dominator 2000 Z duurst verkocht

De embryo uit de combinatie Dominator 2000 Z x Azuela de Muze kreeg de meeste belangstelling en werd verkocht voor 26.000 euro. Azuela is dan ook niemand minder dan de moeder van Vedet de Muze en Felini de la Pomme, die beide op 1.60m-niveau lopen. Voor 22.000 euro ging een embryo van Chacco Blue x Notre-Dame van 't Roosakker van de hand. Op de embryo uit Chacco Blue x Cornella Z werd 18.000 euro geboden. Niet min als je denkt dat Cornella Z de halfzus is van Scuderia 1918 Tobago Z. Uiteindelijk ging voor 17.000 euro een embryo van Emerald x Prima Donna over de toonbank. 

Duurste rietje is uit Chacco Blue

32.000 euro is het bedrag waarvoor het rietje van Chacco Blue verhandeld werd. Met bieders niet enkel uit Nederland en België maar ook uit Oostenrijk en Duitsland was er grote belangstelling voor de veiling.