HK: Voorlopige teller op 58 dressuurhengsten voor tweede bezichtiging

HK: Voorlopige teller op 58 dressuurhengsten voor tweede bezichtiging

Op alweer de vierde dag van de eerste bezichtiging konden twaalf hengsten, veelal zonen van jonge verervers, worden toegevoegd aan de collectie voor de tweede bezichtiging.

Van de hengsten Jameson RS2, Kilian en Lantanas mogen meerdere zonen door naar Den Bosch. “We hebben vandaag van Jameson RS2 een grote groep zonen uit zijn eerste jaargang gepresenteerd gekregen. De eerste jaargangen zijn altijd afwachten, maar we hebben goed kunnen selecteren binnen deze groep en de drie meest complete kunnen selecteren voor de tweede bezichtiging”, vertelt commissievoorzitter Bert Rutten.

“Daardoor hebben we de lijn van de eerdere dagen kunnen vasthouden, waarbij we hebben geselecteerd op correct fundament, maat en formaat, goed lichaamsgebruik en goede basisgangen. We hebben zeker een fijn stel hengsten erbij gekregen voor de tweede bezichtiging.” Morgen staat de laatste reguliere dag van de eerste bezichtiging voor de dressuurhengsten op het programma. De voorlopige teller staat nu op 58 hengsten.

Startlijsten / uitslagen


bron: KWPN.nl