Her- en attestkeuring KWPN verwacht vijf hengsten

Her- en attestkeuring KWPN verwacht vijf hengsten

Aanstaande woensdag 15 februari vindt op het KWPN-centrum in Ermelo de her- en attestkeuring plaats. In totaal worden er vijf hengsten voorgesteld aan de hengstenkeuringscommissie.


Om 09.00 uur gaat de her- en attestkeuring van start met één springhengst. Vervolgens wordt het programma ’s middags vervolgt met de tuigpaard- en Gelderse hengsten. Om 15.30 uur vindt de beoordeling van één Gelderse hengst plaats. Waarna het aansluitend de beurt is aan de tuigpaardhengsten. Daarbij wordt er gestart met de nakeuring van de vierjarige hackneyhengst catalogusnummer 732, die na de beoordeling op de straat een presentatie in het tuig zal laten zien. Uiteindelijk vindt de herkeuring van twee driejarige tuigpaardhengsten plaats.

Gelderse hengst Odin
Voor de Gelderse hengsten volgt na het succesvol afronden van het verrichtingsonderzoek tweemaal een ééndaags onderzoek in de discipline waarin de hengst geen aanlegtest heeft ondergaan. In het kader van volledige goedkeuring zal de tijdens het voorjaarsverrichtingsonderzoek van 2022 ingeschreven Gelderse hengst Odin (Edmundo uit Buonaternel elite IBOP sport-dres pref PROK van Vitens, fokkers M.H. Zwaneveld en P.E.M. Herweijer uit Assen) zich morgen om 15.00 uur aangespannen presenteren op het buitenterrein voor zijn laatste beoordeling.

Startlijst her- en attestkeuring


Bron: KWPN