Hengstenstation Völz verrijkt collectie met Ogano Sitte

Hengstenstation Völz verrijkt collectie met Ogano Sitte

De bekende hengst Ogano Sitte, een vaderfiguur voor heel wat toppaarden in de springsport, krijgt zijn stal voortaan bij Hengstenstation Völz na zes jaar dienst gedaan te hebben bij Hengstenstation Böckmann. 

De reeds 25-jarige nakomeling van Darco x Avontuur prijkt voortaan, vanaf dekseizoen 2024, in de hengstencollectie van Völz. Als een van de beste zonen van Darco brengt hij niet alleen een eersteklas afstamming met zich mee, maar ook een indrukwekkende sportieve geschiedenis en talrijke succesvolle nakomelingen in de sport.

De hengst heeft internationale successen behaald en meer dan 50 van zijn nakomelingen hebben zich onderscheiden in de sport. 

"Wij danken de familie Böckmann hartelijk, waar Ogano Sitte sinds 2017 gestationeerd was en de beste zorg genoot. Het afscheid van deze uitzonderlijke hengst was ongetwijfeld niet gemakkelijk. We beloven goed voor hem te zorgen en hem waardig te vertegenwoordigen."

"Een ander woord van dank gaat uit naar de eigenaar van de hengst Horse Of Belgium- Sitte, die ervoor heeft gekozen om de veelgevraagde hengst aan ons toe te vertrouwen."

Ogano Sitte behaalde onder Dominique Hendrix internationale successen tot op 4-sterren niveau en won de Grand Prix CSI**** in Napels. De hengst staat bekend om zijn enorme strijdlust en uitstekende instelling. Meer dan 50 van zijn nakomelingen hebben het gemaakt in de grote sport, waaronder: Arac du Seigneur/Angelique Rüsen (DUI), H&M Ikker/N.u.O. Philippaerts (BEL), Sisley de la Tour Vidal/P. Leprvost (FRA), Aganix du Seigneur/Jos Lansink (BEL), Button Sitte/R. Moloney (IER), Viego les Hauts/V. Gulliksen (NOR), Gaudi/Paola Amilibia (MEX), Legend/E. Alvarez Aznar (ESP), Thelma ala Tour Vidal/Koti Sato (JAP).F. ©: Haras de Semilly
Bron: Persbericht