Goede start met 22 geselecteerde springhengsten

Goede start met 22 geselecteerde springhengsten

De eerste dag van de eerste bezichtiging voor springhengsten is goed van start gegaan. De hengstenkeuringscommissie kon in Ermelo 22 hengsten selecteren voor de tweede bezichtiging.

Met meer dan de helft van de aangeboden hengsten die geselecteerd zijn voor de KWPN Stallion Show in Den Bosch, was het een geslaagde dag vandaag. “Het was een goede dag, waarop het gros van de hengsten op natuurlijke wijze gepresenteerd werd en we daardoor een goede indruk kregen van de natuurlijke aanleg”, vertelt Cor Loeffen. “Er was veel rust in de kooi en de begeleiding was goed voor elkaar, waardoor we als commissie fijn hebben kunnen werken. We hebben zeker een aantal interessant gefokte hengsten gezien die ook nog eens bij het springen hebben kunnen overtuigen, dus dat geeft goede hoop voor de tweede bezichtiging. Daarnaast hebben we een aantal hengsten de kans gegeven om zich in Den Bosch opnieuw te laten zien, waarbij we wel geselecteerd hebben op exterieur en pedigree. Die twee zaken veranderen immers niet meer. De correctheid van het fundament was hier en daar nog wel een aandachtspunt en ook daar hebben we duidelijk op geselecteerd. Wat positief was, is dat we veel goed ontwikkelde hengsten hebben gezien die goed in het rechthoeksmodel staan. En we hebben kunnen selecteren op atletisch vermogen en lichtvoetigheid. Al met al een hoopvolle start van deze hengstenselectie.”

Van de erkende Olympische hengsten Apardi zijn drie zonen geselecteerd, van Tobago Z, Opium JW van de Moerhoeve, Zirocco Blue VDL en Aganix du Seigneur ieder twee. In totaal zijn vandaag 39 hengsten gepresenteerd.

Uitslagen

Bron - Foto: KWPN