Goed begin keuringsseizoen bij Team Nijhof

Goed begin keuringsseizoen bij Team Nijhof

Bij Team Nijhof in het Gelderse Geesteren vond 5 mei de eerste stallenkeuring van het aankomend keuringsseizoen plaats. Een stallenkeuring heeft dezelfde status als een stamboekkeuring.

20 Springpaarden werden beoordeeld, door Wim Versteeg en Michel Priemis. Na het individueel keuren van de springpaarden verschenen deze nogmaals in de ring voor het toekennen van eventueel een ster- of voorlopig keurpredicaat en uitnodiging voor de NMK. Wim: "Maar liefst drie paarden konden wij doorverwijzen naar Ermelo."

Twee keer Grandorado TN

"Onder meer Paulownia. Deze schimmel toonde veel jeugd en een opvallend goed gevormde schoft- en schouderpartij. Ze stapte en draafde correct en galoppeerde met een goede balans. Voor zowel reflexen, als techniek en vermogen liet ze 85 punten noteren. Zeer opvallend waren ook haar voorzichtigheid en de hoge mate van atletisch vermogen." Paulownia is een dochter van Grandorado TN uit Kamelia (v. Mr. Blue). Ze is gefokt en staat geregistreerd bij C. Koppelman in Haaksbergen.  Via haar vader Grandorado TN is Pielottie een halfzus van Paulownia. Pielottie verdiende tevens een doorverwijzing naar de NMK. Wim omschreef haar als een jeugdig en aansprekend model. Pielotti galoppeerde op een lichtvoetige manier en in een goede balans. Ze sprong met extra reflexen (90 punten) en toonde daarbij een hoge mate van voorzichtigheid, tevens een goede beentechniek en veel vermogen. Haar moeder is stermerrie Kiesielottie (v. Comme Il Faut). Pielottie is gefokt en staat geregistreerd bij B.H.M. Nijhof in Rietmolen en dat laatste tevens bij Team Nijhof in Geesteren.

90 voor vermogen

Ook Phelicha van de Wolfsslenke mag haar geluk gaan beproeven op de NMK. Wim: “Een met haar 1.68m goed ontwikkelde en gemodelleerde merrie. Met veel lengte in het lichaam en een aansprekend front, tevens voorzien van een correct fundament. Ze galoppeerde met veel balans en changeerde opvallend makkelijk. Springen deed ze met een hele goede techniek, waarbij ze veel lichaamsgebruik en vermogen liet zien. Voor dit laatste onderdeel scoorde ze maar liefst 90.” Voor het vaderschap van Phelicha tekent Verdi en ze komt uit D-OC stermerrie Mimicha van de Wolfsslenke (v. Elton John).  Als fokker en geregistreerde staan te boek J.A.G. & A. Verschoor-Bekkernens uit Haarle.

Acht stermerries

Naast springpaarden werden er tevens dertien dressuurpaarden beoordeeld, acht ervan behaalden het sterpredicaat. In de dressuurrichting werd Michel Priemis vervangen door Bart Bax. De hoogste score hierin was voor Perrin NL/TN. Wim: “Een sterk gemodelleerde merrie met een opvallend goede halsvorm. Ze bewoog steeds bergop en draafde met veel tact en ruimte en een goed gebruik van het voorbeen. Dit leverde 85 punten op. Galopperen deed ze krachtig en met een goede balans. In tegenstelling tot de springpaarden moeten dressuurpaarden, dus ook Perrin NL/TN voor graadverhoging en uitzending naar de NMK eerst naar de Centrale Keuring.” Perrin NL/TN is een dochter van Fontaine TN uit stermerrie Kenna (v. Johnson).  Ze is gefokt en staat geregistreerd bij A.J.G. Flierman in Ruurlo en Team Nijhof in Geesteren.


bron: KWPN.nl