Geslaagde start van het KWPN-NA Keuringsseizoen 2023 in Amerika

Geslaagde start van het KWPN-NA Keuringsseizoen 2023 in Amerika

De tweedaagse tuigpaardenkeuringen werden onder zonnige en warme omstandigheden op mooie locaties gehouden waarbij de belangstelling groot was. De kwantiteit was goed en er was sprake van goede kwaliteit met meerdere zeer kwaliteitsvolle kopnummers.

Het KWPN-NA Keuringsseizoen 2023 trapte met succes af bij het Wim Cazemier Equine Center in Spencerville, Indiana. Onder stralende zonnestralen vond dit tweedaagse evenement plaats met negen veulens die streden om kampioenstitels. Tana BHF (v. Atleet) en Thimo (v. Atleet) werden veulenkampioenen, terwijl opvallende paarden zoals Skye Rose C (v. Melody Acres My-Quest) en Rosie Jay C (v. Melody Acres My-Quest) schitterden. De oudere merries werden vertegenwoordigd door Penelope C (v. Jaleet), en in de Fine Harness Cup voor merries blonken Mijona (v. Hermanus) en Dijona (v. Patijn) uit als kampioenen. Bij de hengsten ging de strijd in de Fine Harness Cup tussen Jaleet (v. Atleet) en zijn concurrenten.

Pennsylvania
Eerder dit seizoen, in Honey Brook, Pennsylvania, was de KWPN-NA Keuring 2023 bij Rocky Ridge Stables eveneens een groot succes, met veulenkampioene Tiffy (v. Waldemar) en sterpredicaten voor enkele merries. In de Young Riders Class gaven jonge ruiters met paarden alles wat ze hadden, waarbij de KWPN-hengst Globetrotter (v. Cizandro) als winnaar uit de bus kwam. Ook werden aangespannen rubrieken met punten voor het Sport predicaat gehouden, waarbij Kiralonda keur (v. Globetrotter) beide dagen de Fine Harness Cup voor merries won. De strijd om de Fine Harness Cup bij de hengsten tussen Atleet (v. Patijn) en Globetrotter was uitermate spannend. 


Bron: KWPN