Familie van Laarhoven bekroond tot NWPCS Fokkers van het Jaar

Familie van Laarhoven bekroond tot NWPCS Fokkers van het Jaar

Het Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek (NWPCS) heeft met genoegen de Familie van Laarhoven uit Aarle-Rixtel uitgeroepen tot de ‘NWPCS Fokkers van het Jaar’. Deze erkenning is een eerbetoon aan hun toewijding, passie en uitmuntendheid in de fokkerij van Welsh rijpony’s, die bijdraagt aan de bloei van het NWPCS en haar gemeenschap.


De huldiging begon met een hartelijk welkomstwoord waarbij de Familie van Laarhoven werd uitgenodigd om in de ring te komen. Een mooi moment volgde toen hun prachtige pony’s, Amalia’s Joep, Amalia’s Marcus en Amalia’s Pieter, gereden door respectievelijk Nina Donker, Marjolein Ebbers en Sophie Sassen, de ring betraden. Met de hartelijke dank aan de heer Ebbers.

Alle pony’s hebben één ding gemeen: ze zijn afkomstig uit de fokkerij van Stal Amalia van Familie van Laarhoven. De fokkerij begon in 2000 met de aankoop van merrie Hagelkruis Ramira en heeft sinds 2001 de naam Stal Amalia gedragen. Met een focus op Welsh rijpony’s met rasuitstraling en uitstekende beweging, heeft de Familie van Laarhoven een solide reputatie opgebouwd in de fokkerijgemeenschap.

Lonneke en Pieter van Laarhoven vormen de drijvende kracht achter de fokkerij en hebben een unieke samenwerking met Henk Ebbers, die de hengsten klaarstoomt voor de hengstenkeuring. De afgelopen jaren heeft Stal Amalia regelmatig aangewezen hengsten voortgebracht uit verschillende merrielijnen, en hun fokproducten zijn ook vaak te vinden bovenaan de uitslagen in de sportwereld.

De titel ‘NWPCS Fokkers van het Jaar’ is een erkenning voor de jaren van succesvolle fokkerij van de Familie van Laarhoven. Hun bijdrage aan het NWPCS en de Welsh fokkerij wordt enorm gewaardeerd door de vereniging.


Bron: NWPCS