Eigenaren woedend op opfokbedrijf die verantwoordelijkheid ontwijkt in rechtzaak

Eigenaren woedend op opfokbedrijf die verantwoordelijkheid ontwijkt in rechtzaak

Een opfokbedrijf in Nes kwam vorig jaar al ter sprake nadat aan het licht kwam dat er in het bedrijf enkele paarden ziek, dood of vermist waren waarop de slachtoffers naar de rechtbank trokken. Het bedrijf speelt voor haas en ontwijkt schuld, tot grote ergernis van eigenaren Annemieke en Jeffrey Vincourt, Rom Vermunt en Janine Flier. 

Drie eigenaren, waaronder Annemieke Vincourt-Krom van Stal Krom, uiten hun frustratie over het verlies van hun paarden bij het opfokbedrijf in Nes. Een veulen overleed na twee weken lijden door een ernstige besmetting met bloedwormen, zonder dat de eigenaren op de hoogte waren van zijn ziekte.

Twee andere eigenaren beweren dat hun paarden verwaarloosd werden en dat ze niet geïnformeerd werden over de gezondheidstoestand. Er zijn klachten over een vergissing met een paspoort en de dierenarts van het bedrijf suggereert dat meerdere bedrijven problemen hadden door een gebrek aan gras als gevolg van droogte.

De gedupeerden eisen hun paarden terug of financiële compensatie van de eigenaar van het opfokbedrijf, Jan Bouwer. De zaak gaat in januari verder, en ondanks een aanbod van bemiddeling van de bestuursrechter, lijken de partijen vastbesloten om tegenover elkaar te blijven staan.



Bron: Dagblad vh Noorden