Eerste Zangersheide Hengstenveiling groot succes met gemiddelde €76.000

Eerste Zangersheide Hengstenveiling groot succes met gemiddelde €76.000

De Zangersheide voorjaarskeuring gecombineerd met de CSI4* Zangersheide International in het Sentower Park sloot met groot succes af. De zeventien hengsten aangeboden tijdens de allereerste hengstenveiling brachten een gemiddelde van €76.000 op. De kleinzoon uit Nick Skelton's Dollar Girl, Coldplay VDM Z ging voor maar liefst €205.000 onder de hamer. 

Zangersheide is door de jaren heen een gevestigde waarde geworden in zowel de fokkerij als de sport en die lijn trekken ze nu ook door in hun eerste hengstenveiling. Het stamboek leverde meteen een veiling af met een resultaat om U tegen te zeggen. 

Grote klepper van de avond was Coldplay VDM Z (Chacfly PS x Maui La Sille). De kleinzoon van Nick Skelton's GP-paard Dollar Girl verhuist voor €205.000 richting Amerika. 


Het tweede meeste geld werd betaald voor de halfbroer van de reeds goedgekeurde Zangersheide hengst Akarad Hero Z (v. Aganix du Seigneur Z). Devil 2000 Z komt uit een combinatie van Dominator 2000 Z en Chin Chin en blijft in ons land. 


Bekijk de volledige collectie en hun resultaten HIER