Drie sterpredicaten op thuiskeuring in Groningen

Drie sterpredicaten op thuiskeuring in Groningen

Van de negen beoordeelde paarden op de thuiskeuringen in Groningen kon inspecteur Wim Versteeg aan acht minimaal 70 punten voor exterieur toekennen. Dat leverde voor drie paarden het sterpredicaat op.

“Het was een mooie dag vandaag (dinsdag 25 april, nvdr.). Alle paarden zijn in het stamboek opgenomen en acht van de negen kregen 70 of 75 punten voor exterieur.” Voor twee merries en een ruin leverde dat het sterpredicaat op. Zij hadden reeds het sportpredicaat op zak.

Sportpaarden
Met 75 punten voor exterieur werd Lancier (Glock’s Toto Jr. uit Zaire elite sport-dres PROK van Rousseau, fokker M.J. Bos Moor uit Monster) van Stal Fan Bokkum uit Nes ster. Hij is geklasseerd op Z2-niveau. “Dit is een langgelijnde, aansprekende ruin met veel front. Hij heeft een sterke en goed bespierde bovenlijn en een mooie schoft-/schouderpartij. Op het straatje liet hij een goede bewegingsafloop zien”, vertelt Wim Versteeg. De Charmeur-dochter Groxy (uit Roxy keur van Metall) van fokker E. Arkies uit Oldekerk verdiende het sterpredicaat met 70 punten voor exterieur. Ook zij is door middel van prestaties op Z2-niveau sport verklaard. “Dit is een charmante merrie met bloeduitstraling en een goed gevormde hals. Ze is ruim voldoende langgelijnd en heeft correct fundament.” Tot slot de 1.35m-geklasseerde merrie Kiek’m (El Clarimo uit Waldie H stb prest van Indoctro, fokker J. Otten uit Hoogersmilde) van W.G. Hut uit Nuis. “Ook deze merrie kreeg 70 punten voor exterieur. Het is een goed in het rechthoeksmodel staande merrie van 1.65m, met bloeduitstraling en een correcte bewegingsvorm.” Eerder slaagde deze merrie al voor de IBOP met 75 punten. 


bron: KWPN