Drie Gelderse hengsten starten met het verrichtingsonderzoek

Drie Gelderse hengsten starten met het verrichtingsonderzoek

Gistermiddag stond de aanlevering van drie aangewezen driejarige Gelderse hengsten op de agenda in Ermelo. Alle drie de hengsten hebben hun intrek genomen op het KWPN-centrum

Op maandag werden de driejarige Gelderse hengsten Ojee – B (Ibsen B uit Jorien Tilde elite IBOP PROK van Rubus, fokker G.S.W. te Bokkel uit Eerbeek), Odeer (Atze uit Zeronica elite sport-dres PROK van Talos, fokker A.V. Noordman uit Zuidwolde) en Orlando (Kardieno uit Dalou de Lemerij stb-ext van Sepcial D, fokker B. Boomkamp uit Deurningen) gepresenteerd tijdens de aanlevering voor het najaarsverrichtingsonderzoek.

Aanlevering
De hengst Ojee – B werd aangespannen gepresenteerd en de hengsten Odeer en Orlando werden onder het zadel allround gepresenteerd. De hengsten werden eerst dressuurmatig gereden en maakten daarna enkele sprongen onder het zadel. Wanneer de hengsten trainbaar werden bevonden, werden ze doorgestuurd naar de veterinaire keuring. Alle hengsten zijn trainbaar gebleken en veterinair gezond verklaard en hebben daarmee een stal mogen betrekken op het KWPN-centrum voor het verrichtingsonderzoek.

Verrichtingsonderzoek
De hengsten gaan meedraaien in het najaarsonderzoek van ongeveer 28 dagen. De hengsten zullen vervolgens op zaterdag 19 november worden gepresenteerd tijdens het eindexamen. Na het succesvol afleggen van het verrichtingsonderzoek volgt tweemaal een eendaags onderzoek in de discipline waarin de hengst geen aanlegtest heeft ondergaan.

bron: KWPN.nl