CK Limburg: Entertainer levert kampioene bij springmerries en veulenkampioenen van Henkie en Jacadello

CK Limburg: Entertainer levert kampioene bij springmerries en veulenkampioenen van Henkie en Jacadello
Fokker Jean Dresen behaalde een dubbelslag vandaag op de Centrale Keuring van Limburg. Zijn zelfgefokte merrie Kaberlina JDV werd kampioene, en ook fokproduct K.Sellie JDV (v.Entertainer) mag naar Ermelo.

Bij de driejarigen werd de top-vier uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring. Kopnummer Kaberlina JDV (Entertainer uit Aberlina van N-Aldato) nam het in de kampioenskeuring met succes op tegen de beste van de vier- tot en met zevenjarige merries, de zevenjarige Diva Maria (Carambole uit Paloma S van Coriano, fokkers M.M. Bauman en A. Dros uit Rotterdam) van G. Hovens uit Arcen, die vanaf vandaag als elitemerrie te boek staat. “De Carambole-dochter is een rijtypische, sterk gebouwde merrie met goede souplesse in draf. Ze heeft 75 punten behaald in de IBOP. Tot kampioene hebben we de Entertainer-dochter Kaberlina JDV verkozen. Deze jeugdige merrie staat goed in het rechthoeksmodel en is atletisch gebouwd. Voor het vrij springen heeft ze 80 punten behaald en ze liet aan de hand een lichtvoetige bewegingsvorm zien”, lichtte juryvoorzitter Cor Loeffen toe.

Twee Entertainers naar Ermelo
Op de tweede plaats bij de driejarigen werd de extra gemodelleerde Connect-dochter Kokosinaa (uit Erisinaa ster IBOP-spr van Ustinov) van fokker Jurgen van Leur opgesteld. Zij behaalde op de stamboekkeuring al de hoge bovenbalk van 85/80. “Dit is een zeer rijtypische merrie, met veel uitstraling. Bij het vrij springen behaalde ze voor zowel galop, reflexen als techniek 80 punten.” Ook uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring zijn de als derde geplaatste, jeugdige Don Diablo HX-dochter K-Tanagra (uit E-Tanagra ster van Warrant, fokker Piet Keunen) van Stal Hendrix, die op de stamboekkeuring de hoogste score van 90 punten voor het vrij springen behaalde, en de nummer vier: de goed ontwikkelde Entertainer-dochter K.Sellie JDV (uit V.Sellie 1 Z van Vegas). Deze merrie werd net als de kampioen gefokt door Jean Dresen, en staat geregistreerd bij Stal Hendrix. Op de stamboekkeuring verdiende ze 80 punten voor het springen.

Tot beste veulens op de Centrale Keuring in Limburg werden de goed bewegende Henkie-dochter Natasja en de lichtvoetig galopperende Nanina H (v.Jacadello) verkozen.

Uit zijn eerste jaargang kreeg de Cascadello-zoon Jacadello direct een kampioen. Deze Nanina H (uit Welsina elite IBOP-spr sport-spr PROK van Lupicor) van fokker H. Hinssen Madou uit Kessel mag tevens naar de Nationale Veulenkeuring. “Dit is een heel aansprekend en rijtypisch merrieveulen. Ze is goed ontwikkeld en staat goed in het rechthoeksmodel. In zowel de galop valt het gemak en de lichtvoetigheid positief op”, sprak Cor Loeffen. Ook naar Ermelo mag de als tweede geplaatste Next Generation.D (Arezzo VDL uit Bozella elite EPTM-spr PROK van Indoctro) van fokker Harrie van Dael uit Kelpen Oler. Dit goed ontwikkelde veulens valt op met zijn goede achterbeengebruik in galop.

Henkie-dochter wint
Bij de dressuurveulens kwamen twee merrieveulens op kop, die ook beide zijn uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. Tot kampioen verkozen werd de Henkie-dochter Natasja (uit Isabel ster IBOP-dres PROK van Dream Boy) van fokker H.W.M. van de Ven uit Weert. “Dit ruim voldoende ontwikkelde merrieveulen is chique en hoogbenig. Ze stapt met goede ruimte, en draaft met veel tritt, souplesse en schakelvermogen. Ook kan ze fijn galopperen.” Met name vanwege de beweging werd ze boven het mooiste model geplaatst, de Vitalis-dochter Netflix Inatana V (uit Inatana V ster PROK van Apache) van fokkers Ralph en Annemiek Venrooij-Mathijsen uit Oud Gastel. “Een heel elegant veulen met veel expressie en een correcte manier van bewegen.”